Βιογραφικό

GMP_9856

Γεννήθηκα στις 2 Ιουνίου του 1961 στο Κιλκίς, από γονείς εκπαιδευτικούς. Μέχρι το 1978 έζησα στην Τερπνή Σερρών. Είμαι παντρεμένος με τη Σταματία Μουστάκα, δασκάλα  και πατέρας δύο παιδιών.

Το 1981 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Χημικών Πετρελαίου Καβάλας και το 1985 αποφοίτησα από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Από το 1985 εργάστηκα ως δάσκαλος σε σχολεία της Καλαμαριάς.

Από το 1996 ήμουν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και  γραμματέας του Α΄ συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ο.Θ./Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και αντιπρόσωπος σε Γενικές Συνελεύσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, της Ε.Δ.Ο.Θ. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρών στα κινήματα και στην πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων  σωματείων.

Εξελέγην βουλευτής στις επαναληπτικές εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.

Είμαι μέλος της Ε.Κ.Κ.Ε. Παιδείας και της Ε.Κ.Κ.Ε. Εξωτερικών του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,  υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για τα Θρησκεύματα και αναπληρωτής γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.
Ακόμη είμαι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και  μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Στη  Βουλή αγωνιστήκαμε, μαζί με όλους τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,  ενάντια  στις μνημονιακές,  αδιέξοδες, καταστροφικές, φορομπηχτικές πολιτικές λιτότητας  που μας  φτωχοποίησαν  βίαια (περικοπές μισθών-συντάξεων),  μας έκαναν άνεργους (μαζικές απολύσεις-κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων) και άστεγους (πλειστηριασμοί), νοικάρηδες ( ΕΝ.Φ.Ι.Α.), που έδιωξαν τα παιδιά μας στο εξωτερικό και διέλυσαν την ελληνική οικογένεια, ενώ έφεραν ταυτόχρονα σε απόγνωση χιλιάδες συνανθρώπους μας με αναπηρία.

Ακόμη δώσαμε μάχες ενάντια στη  διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις (σχολικών φυλάκων-τοπικής αυτοδιοίκησης-ΕΡΤ-νοσοκομείων κλπ), το εξοντωτικό σύστημα εξετάσεων, την κατ’ ευφημισμόν «αξιολόγηση»- δεξαμενή απολύσεων και τη λαιμητόμο του πειθαρχικού.

Επίκεντρο της δράσης μας ήταν  τα σοβαρά προβλήματα της Θεσσαλονίκης, όπως η υπεράσπιση του πολύτιμου αγαθού του νερού ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ε.Υ.Α.Θ., η επαναλειτουργία της ΕΡΤ 3, το κλείσιμο των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών (digea) , το μετρό, η  ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και του αεροδρομίου της, η ΕΛ.Β.Ο., το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, η Εγνατία Οδός, οι  δημόσιες συγκοινωνίες (Ο.Α.Σ.Θ.) και το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων.

Close