Δράσεις για τη Θεσσαλονίκη

ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Η Θεσσαλονίκη, η πόλη της καρδιάς μας, πόλη με υπερχιλιόχρονη παρουσία στο ιστορικό προσκήνιο υπέστη από την πρώτη στιγμή τις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα, αλλά και των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών. Τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης δεν εντοπίζονται μόνο στον τομέα της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και σε πλήθος ζητημάτων που αφορούν τις υποδομές της, το συγκοινωνιακό της δίκτυο, τις παροχές υγείας, την εκπαίδευση  και τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Σε συνεργασία και συνεννόηση με τους υπολοίπους βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έδωσα δυναμικό παρών και ανέλαβα πρωτοβουλίες που αφορούσαν την επίλυση των τοπικών προβλημάτων μείζονος σημασίας, όπως οι εργασίες του μετρό, το ζήτημα της ΕΡΤ3 και των υπολοίπων τηλεοπτικών σταθμών της Κεντρικής Μακεδονίας (DIGEA), καθώς και το ζωτικής σημασίας θέμα της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Ακόμη ανέπτυξα κοινοβουλευτική δράση αναφορικά με τα προβλήματα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και του αεροδρομίου της, της ΕΛ.Β.Ο., του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, της Εγνατίας Οδού, των δημόσιων συγκοινωνιών (Ο.Α.Σ.Θ.) και των δημόσιων νοσοκομείων της πόλης.
Η Θεσσαλονίκη μπορεί και αξίζει να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη με καλύτερες υποδομές, καλύτερες παροχές και πιο φιλικό περιβάλλον για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Όσοι μοιραζόμαστε το όραμα της ευρωπαϊκής Θεσσαλονίκης θέλουμε την πόλη πραγματικό σταυροδρόμι ηπείρων, αεροπορικό, σιδηροδρομικό και ναυτιλιακό κόμβο, πρωτοπόρο σε θέματα παιδείας, πολιτισμού, υγείας, εργασίας και οικολογίας. Θέλουμε και αξίζουμε μια Θεσσαλονίκη αξιοπρέπειας και δημοκρατίας, με σημαίνοντα ρόλο στο ευρωπαϊκά και παγκόσμια τεκταινόμενα.

Σχετικά Άρθρα:

19/12/2014 Τη διασφάλιση των εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης ζητά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

11/12/2012 ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Στο ΣτΕ οι εργαζόμενοι

14/11/2014 «Η DIGEA οδηγεί τα περιφερειακά κανάλια σε κλείσιμο»

07/11/2013 Γ. Αμανατίδης: Η υπεράσπιση της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι υπόθεση όλων

03/11/2014 ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση και η τρόϊκα δεν έχουν σχέδιο για την ΕΛΒΟ

31/10/2014 Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα οικονομική συμφωνία του ΟΑΣΘ με το Δημόσιο οδηγεί στην επιβάρυνση των επιβατών, ενώ διατηρεί αμείωτα τα ετήσια κέρδη των μετόχων και συντηρεί το διαχρονικό σκάνδαλο των συμβάσεων του Δημοσίου

20/10/2014 Κοινή πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων

20/09/2014 Γ. Αμανατίδης: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, στα ύψη τα χρέη της εταιρείας

24/07/2014 Παραλιακό μέτωπο Καλαμαριάς: Δεκτή τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση αναστολής οικοδομικών αδειών

16/04/2014 Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Θεσσαλονίκης για να μην πουληθεί ο ΟΛΘ

26/03/2014 Αρνούνται με μεθοδεύσεις να επαναλειτουργήσει το νοσοκομείο ‘’Παναγία’’

16/01/2014 «Το νερό δεν πωλείται»: Διαμαρτυρία ενάντια στη φιέστα παρουσίασης της ΕΥΑΘ σε πολυεθνικούς ‘’μνηστήρες’’

Close