Άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών στο τέμενος Βαγιαζήτ

Άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών στο τέμενος Βαγιαζήτ

Άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών στο τέμενος Βαγιαζήτ

Τη διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση των όποιων ζημιών έχει προκαλέσει η πυρκαγιά στο τέμενος Βογιαζήτ, στο Διδυμότειχο, έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Η θέληση της κυβέρνησης είναι άμεση αποκατάσταση" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης και πρόσθεσε πως εκτός της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη, στο Διδυμότειχο θα μεταβεί και ομάδα επιστημόνων.

"Θα προχωρήσουμε άμεσα στη συντήρηση και αποκατάσταση των όποιων ζημιών έχουν γίνει" υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Θα αποκατασταθεί πλήρως η ζημιά στο τέμενος Βαγιαζήτ και θα το αποδώσουμε στην κοινωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η γγ του υπ. Πολιτισμού Μ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

Τη διαβεβαίωση ότι «θα αποκατασταθεί οπωσδήποτε» η ζημιά που υπέστη το τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο από την πυρκαγιά, έδωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Έχουμε όλα τα στοιχεία και όλες τις πληροφορίες για να το αποκαταστήσουμε πλήρως, να το αποδώσουμε στην κοινωνία με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε, είμαστε σε ετοιμότητα και είμαστε αποφασισμένοι γι αυτό» ανέφερε η κ. Βλαζάκη, η οποία από το πρωί βρίσκεται στο Διδυμότειχο, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος της ζημιάς.

Σημείωσε, δε, ότι το υπουργείο Πολιτισμού έχει ως προτεραιότητα το μνημείο, το έχει εντάξει και στα προηγούμενα χρηματοδοτικά προγράμματα και στο τωρινό, το ΕΣΠΑ 2013-2020, και έχουν προχωρήσει οι διάφορες προδιαγραφές που χρειάζονται για την οριστική μελέτη αποκατάστασης.

Σοφία Παπαδοπούλου

Close