Αμανατίδης: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

Αμανατίδης: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

Αμανατίδης: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

«Η απόφαση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου δείχνει πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι» δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.

«Καταρχήν, η Βουλή δεν έχει κάνει καμία μονιμοποίηση, δεύτερον, από τις 64 αποσπάσεις οι 40 έγιναν πριν από πέντε χρόνια και τρίτον ο νόμος για την κινητικότητα ισχύει για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και έχει συγκεκριμένες διαδικασίες, οι οποίες και τηρήθηκαν» πρόσθεσε.
«Αν η χρονική συγκυρία έδωσε λαβή για σχόλια ή για κριτική, ναι έδωσε και ίσως δεν έπρεπε να γίνει, όμως δεν μπορεί να γίνεται συμψηφισμός» τόνισε «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».

«Η ΝΔ δίνει λάθος μήνυμα στους πολίτες και με την αποχή και με τις θέσεις της για τη δικαιοσύνη και κυρίως για την ηγεσία της» είπε στη συνέχεια.

«Απέχει μάλιστα και σε αυτό που συμφωνεί, δηλαδή τη μη μείωση του αφορολόγητου» συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν 10 τροπολογίες που κατατέθηκαν από τα υπουργεία, που είχαν ορίζοντα τον Σεπτέμβριο και λόγω των πρόωρων εκλογών ήρθαν νωρίτερα και σας θυμίζω ότι το 2014 η τότε κυβέρνηση είχε καταθέσει 150 τροπολογίες» σημείωσε.
«Αυτή τη στιγμή η πλειονότητα των αντίμετρων είναι σε εφαρμογή και υπάρχει η δέσμευση για τη μη μείωση του αφορολόγητου για αυτό και κάποια αντίμετρα θα πάνε για το 2020 και έχει δεσμευτεί για αυτό η κυβέρνηση» πρόσθεσε.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξηγήσει στον κόσμο το πρόγραμμά του, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται το κοινωνικό κράτος, που είναι και πυλώνας ανάπτυξης. Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν ελαφρύνσεις φόρων για τη μεσαία τάξη και μέτρα για την περιφερειακή ανάπτυξη», υποστήριξε, ενώ καυτηρίασε την στάση της ΝΔ απέναντι στο Δημόσιο για το οποίο έχει δεσμευτεί να επαναφέρει τον κανόνα 1 προς 5, δηλαδή μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις.
«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πιστεύω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρχαν θετικά μέτρα που μπορούσαν να τρέξουν γρηγορότερα και δεν έτρεξαν, έτσι ώστε να φανεί στον κόσμο και η βελτίωση της καθημερινότητας» είπε κληθείς να εξηγήσει την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

«Την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και την επιτροπεία την πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα θετικά μέτρα τα πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και η θέση της χώρας μας στην παγκόσμια σκηνή έχει αναβαθμιστεί. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν γνωστά στον κόσμο» κατέληξε.

 

Close