Αμανατίδης: «Δικαιούμαστε ένα καθαρό δρόμο για την ανάπτυξη και την έξοδο στις αγορές»

Αμανατίδης: «Δικαιούμαστε ένα καθαρό δρόμο για την ανάπτυξη και την έξοδο στις αγορές»

Αμανατίδης: «Δικαιούμαστε ένα καθαρό δρόμο για την ανάπτυξη και την έξοδο στις αγορές»

«Η Νέα Δημοκρατία να μην επενδύει στην καταστροφολογία»

Αισιόδοξος ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει και θα δοθεί και η δόση» στην Ελλάδα, εμφανίστηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης στην εκπομπή LIVE U και τη δημοσιογράφο, Πόπη Τσαπανίδου.

Ο κ. Αμανατίδης εξήγησε ότι «αυτό που επιδιώκουμε σαν ελληνική κυβέρνηση είναι να περιγραφούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος», τονίζοντας ότι «τρέχουν ήδη τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» και χαρακτήρισε «κρίσιμο» το τρέχον δεκαπενθήμερο, «στο οποίο γίνονται πολιτικές διαβουλεύσεις και η κυβέρνηση παλεύει, ώστε να είμαστε στο καλύτερο σενάριο».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι «θέλουμε έναν καθαρό δρόμο» για την ανάπτυξη και την έξοδο στις αγορές, εκτιμώντας ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές επιθυμούν να υπάρξει συμφωνία.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε ότι «επόμενος σταθμός σε επίπεδο θεσμικό συναντήσεων είναι η Σύνοδος Κορυφής».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τη χάραξη εθνικής γραμμής για το χρέος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι δεν συντάσσεται με αυτήν η Νέα Δημοκρατία, γιατί τότε «θα πρέπει να παραδεχθεί ότι όλη αυτή η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην ελληνική κυβέρνηση», υπενθυμίζοντας τη διαφορετική στάση όλο αυτό το διάστημα ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=T2NimOm9-BQ&feature=youtu.be

 

https://www.youtube.com/watch?v=cCxuEBhD5Ic&feature=youtu.be

Close