Αμανατίδης: «Θέλουμε σταθερότητα, για να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των αδικιών»

Αμανατίδης: «Θέλουμε σταθερότητα, για να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των αδικιών»

Αμανατίδης: «Θέλουμε σταθερότητα, για να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των αδικιών»

Τα [δημοσιονομικά] στοιχεία δείχνουν ότι θα ακυρωθεί το μέτρο και δεν θα εφαρμοστεί δήλωσε αναφορικά με το θέμα της μείωσης των συντάξεων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης και τέως Υφυπουργός Εξωτερικων στον τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον, προσθέτοντας ότι ήδη η ΕΚΤ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία θέση ή λόγο και το ΔΝΤ δε συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε ότι η χώρα έχει βγει από το μνημόνιο κι όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης γίνονται προς όφελος της χώρας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα ακυρωθεί το μέτρο, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει πριν από την καθαρή έξοδο.

«Θέλουμε σταθερότητα, για να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των αδικιών» επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι ήδη όλες οι χώρες αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.

Στις αιτιάσεις της ΝΔ για την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο Υπερταμείο, ο κ. Αμανατίδης ξεκαθάρισε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και άλλωστε έχει διαψευστεί και επίσημα από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Αμανατίδης εξήγησε πως είναι σημαντική, καθώς αν δεν ισχύσει όλες οι χώρες θα συνεχίσουν να ονομάζουν την ΠΓΔΜ «Μακεδονία», ενώ υπενθύμισε ότι η χώρα μας από το 1977 είχε αναγνωρίσει στον ΟΗΕ τη «μακεδονική γλώσσα».

"Η συμφωνία είναι δυναμική και λύνει τα περιφερειακά προβλήματα της περιοχής και η ΝΔ πρέπει να απαντήσει εντέλει στο ερώτημα αν θέλει να υπάρχει το κράτος της FYROM", κατέληξε.

Close