Αμανατίδης: Πολιτική μας ευθύνη είναι να συνεχίσει τη θετική πορεία της η χώρα

Αμανατίδης: Πολιτική μας ευθύνη είναι να συνεχίσει τη θετική πορεία της η χώρα

Αμανατίδης: Πολιτική μας ευθύνη είναι να συνεχίσει τη θετική πορεία της η χώρα

Η σύνδεση της τοποθέτησης του νέου υπουργού Άμυνας με τη Χούντα, αποτελεί προσβολή του δημοκρατικού φρονήματος του στρατού μας,  επεσήμανε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Πρώτη είδηση» της ΕΡΤ1.

«Είναι δυνατόν να γίνεται σύγκριση του στρατεύματος του 1967 με το στράτευμα του 2019;» αναρωτήθηκε.

«Είναι προσβολή. Η ομιλία του κυρίου Μητσοτάκη δεν κινήθηκε πολιτικά αλλά διχαστικά. Δεν καταδίκασε ούτε τις επιθέσεις στελεχών του, έστω φραστικά. Αυτό μου δίνει το δικαίωμα να εκτιμήσω ότι προωθεί  διχαστικό λόγο στην ελληνική κοινωνία ο κύριος Μητσοτάκης. Αυτό δεν θα περάσει, είναι βαθιά αντιδημοκρατική αυτή η προσπάθεια και δεν θα περάσει» τόνισε.

 «Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία, όπου μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, η χώρα μπορεί να προχωρήσει σε θετικές αλλαγές, που ο κύριος Μητσοτάκης ονόμασε εξευτελιστικά "τελευταία ρουσφέτια". Και μιλάμε για την αναθεώρηση του Συντάγματος, τις 120 δόσεις, την προστασία της πρώτης κατοικίας και μια σειρά μέτρων προς όφελος του ελληνικού λαού» σημείωσε στη συνέχεια ενώ ερωτηθείς για τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή απάντησε ότι «αποτελεί καθαρή λύση για να συνεχίσει η κυβέρνηση την υλοποίηση των θετικών μέτρων, Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο πολιτικό σχέδιο της ΝΔ και στο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης. Το πρόγραμμα του κυρίου Μητσοτάκη είναι πρόγραμμα λιτότητας και περικοπής κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων».

«Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, μία από τις συνταγματικές αλλαγές, που έγιναν,  αναφέρει ότι η ιθαγένεια ή υπηκοότητα δεν έχει καμία σχέση με την εθνότητα. Και αυτό είναι συνταγματικός νόμος πλέον στη γειτονική μας χώρα. Ποιος μπορεί να μιλάει τώρα και να λέει πως μπερδεύεται το nationality με το ethnicity;» ρώτησε.

«Η συμφωνία είναι ζήτημα ημερών να έρθει και να εξηγηθεί στη Βουλή και το όνομα έχει μεγάλη σημασία. Ο Μητσοτάκης κούνησε το δάχτυλο στον Τσίπρα και είπε πως εκεί που 6 πρωθυπουργοί δεν υπογράψανε εσείς υπογράψατε. Δεν υπέγραψαν οι προηγούμενοι, γιατί ακριβώς απέτυχαν να πάρουν σύνθετη γεωγραφική ονομασία» τόνισε.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης συνδέεται με τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου » ξεκαθάρισε και ρώτησε «υπάρχει κάποιο πολιτικό κόμμα που μπορεί να πει ότι δεν θα ψηφίσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, τις 120 δόσεις την προστασία της πρώτης κατοικίας;»

Πολιτική μας ευθύνη είναι να συνεχίσει τη θετική πορεία της  η χώρα.

Close