Αμανατίδης: « Πολλαπλά οφέλη από το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αμερική» - Η Ελλάδα καταλύτης διαλόγου με την 2η Διάσκεψη των Αθηνών

Αμανατίδης: « Πολλαπλά οφέλη από το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αμερική» - Η Ελλάδα καταλύτης διαλόγου με την 2η Διάσκεψη των Αθηνών

Αμανατίδης: « Πολλαπλά οφέλη από το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αμερική» – Η Ελλάδα καταλύτης διαλόγου με την 2η Διάσκεψη των Αθηνών

Για πολλαπλά αποτελέσματα στις επενδύσεις, τις διμερείς σχέσεις και στην περαιτέρω ενίσχυση της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου έκανε λόγο ο Υφυπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις ΗΠΑ.

«Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποδοθεί στην κυβέρνηση ότι δεν θέλει τις επενδύσεις» ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, τουναντίον  υπενθύμισε ότι υπάρχει συγκεκριμένη κυβερνητική ομάδα προώθησης των επενδύσεων, ενώ "ξεκλειδώνουν" επενδύσεις που φτάνουν τα 80 εκατ. ευρώ με νέες νομοθετικές παρεμβάσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Αναφορικά με τη στάση του ΔΝΤ, ο κ. Αμανατίδης παρέπεμψε στην πρωινή του ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία δεν υφίσταται θέμα λήψης νέων μέτρων.

Στον αντίποδα, «το πρόγραμμα το 2018 τελειώνει. Θα πρέπει να σχεδιαστεί η επόμενη ημέρα, να συνδράμουν οι κοινωνικές και  πολιτικές δυνάμεις στο σχεδιασμό της» σχολίασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, με αφορμή τη διεξαγωγή των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων, παρουσία και του Πρωθυπουργού.

Κληθείς να σχολιάσει το νέο καθεστώς λειτουργίας του ΟΑΣΘ ο κ. Αμανατίδης εξήγησε πως «η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει μια λύση και θα έχει επιτέλους η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης ένο μέσο ποιοτικό, που θα εξυπηρετεί συνολικά και με κοινωνική διάσταση τους πολίτες. Υπάρχει, πλέον, ένας συνολικός σχεδιασμός και με τη λειτουργία και του μετρό» η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα αξιόπιστο συγκοινωνιακό δίκτυο.

Ενόψει της διοργάνωσης της 2ης Διάσκεψης για το Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό στις 29- 31 Οκτωβρίου στην Αθήνα, μια πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ κ.Ν. Κοτζιά,  «η Ελλάδα αναδεικνύεται σε καταλύτη διαλόγου» τόνισε ο υφυπουργός , καθώς «είναι πολύ σημαντικό να επικρατήσει ο διάλογος και μια θετική ατζέντα στις περιοχές της Μέσης Ανατολής» λόγω της παρουσίας πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών στη χώρα μας.

Δείτε τα βίντεο:

Close