Γιάννης Αμανατίδης: «Ειρηνικός δρόμος διαπραγμάτευσης εκκλησίας-Πολιτείας»

Γιάννης Αμανατίδης: «Ειρηνικός δρόμος διαπραγμάτευσης εκκλησίας-Πολιτείας»

Γιάννης Αμανατίδης: «Ειρηνικός δρόμος διαπραγμάτευσης εκκλησίας-Πολιτείας»

«Μέχρι το τέλος του χρόνου θα υλοποιηθούν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αυτή την εβδομάδα ψηφίζεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών » δήλωσε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας σήμερα στο ρ/σ Flash99,4.

«Σημαντική είναι η διασυνδεσιμότητα της Θεσσαλονίκης, που θα δώσει ώθηση στον παραγωγικό τομέα και δρομολογούνται τα μεγάλα έργα σε αυτή την κατεύθυνση. Για πρώτη φορά θεωρώ ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής» τόνισε στη συνέχεια.

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών απάντησε ότι «η λύση της  διαφοράς, όπως υποστήριξε και ο πρόεδρος του ΣΕΒΒΕ, δίνει ώθηση και στην οικονομία της περιοχής . Όσον αφορά την αποδοχή της, πιστεύω ότι όσο θα γίνονται γνωστά όσα αναφέρονται στη συμφωνία, που τη θεωρώ δυναμική, τόσο θα αυξάνεται κι η αποδοχή της από την κοινωνία».

«Εξαλείφεται ο αλυτρωτισμός και διώχνονται οι φοβίες, οι ανησυχίες και οι ενστάσεις» πρόσθεσε και ότι «αξίζει να το προσπαθήσουμε».

«Ψευδώς διαδίδει η ΝΔ δήθεν παραχωρήσεις και πρέπει να δεχτεί ότι η προηγούμενη αδράνεια ήταν που οδήγησε σε υποχωρήσεις» είπε στη συνέχεια.

«Παίρνουμε πίσω το όνομα Μακεδονία. ».

Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού μίλησε για τους παιδικούς σταθμούς και την επιδότηση στέγης, ενώ επεσήμανε το μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

«Το κυριότερο είναι η δημιουργία νέων μόνιμων θέσεων εργασίας, που θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν οικογένεια» είπε.

Για το κοινό ανακοινωθέν του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου και τις εξελίξεις εκτίμησε ότι «είναι θετικό που η ιεραρχία ομόφωνα συμφώνησε να συνεχιστεί ο διάλογος. Νομίζω όμως ότι πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι για να οδηγηθούμε σε ένα ειρηνικό δρόμο διαπραγμάτευσης».

«Υπάρχει ο καταστατικός χάρτης της εκκλησίας που κατοχυρώνει τους ιερείς, ωστόσο, και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του εφημεριακού κλήρου στην ειδική επιτροπή της ΔΙΣ  μπορούν να υπάρξουν συναινέσεις» κατέληξε.

 

Close