Γ. Αμανατίδης: Ανεπιτυχής η προσπάθεια να περάσουν τα μηνύματα μίσους και φασισμού στη μαθητική νεολαία

Γ. Αμανατίδης: Ανεπιτυχής η προσπάθεια να περάσουν τα μηνύματα μίσους και φασισμού στη μαθητική νεολαία

Γ. Αμανατίδης: Ανεπιτυχής η προσπάθεια να περάσουν τα μηνύματα μίσους και φασισμού στη μαθητική νεολαία

«Η προσπάθεια να περάσουν τα μηνύματα μίσους και φασισμού στην μαθητική νεολαία ήταν χωρίς αποτέλεσμα, ήταν ανεπιτυχής», τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης σχολιάζοντας τις καταλήψεις σχολείων για το Μακεδονικό.
http://www.stokokkino.gr/article/1000000000070877/G-Amanatidis-Anepituxis-i-prospatheia-na-perasoun-ta-minumata-misous-kai-fasismou-sti-mathitiki-neolaia

«Θεωρώ ότι οι μαθητές έχουν στρέψει την πλάτη σε αυτό, ωστόσο ταυτόχρονα νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο καμπανάκι το οποίο πρέπει να ξυπνήσει τις δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις, καθηγητές, μαθητικό κίνημα, εκπαιδευτικούς, προοδευτικούς πολίτες, κόμματα», συνέχισε επισημαίνοντας την ανάγκη συσπείρωσης απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα και πραγματοποίηση συγκεκριμένων δράσεων και πολιτικών σε διάφορα επίπεδα.

Σχολιάζοντας τους ακροδεξιούς θύλακες επισήμανε πως «υπήρχε στόχευση να στραφούν στα σχολεία», ωστόσο όπως ανέφερε «το θέμα είναι αν την επόμενη μέρα που είμαστε πέτυχε αυτή η στόχευση» και εξέφρασε την άποψη πως «η συντριπτική νεολαία και οι μαθητές έχουν γυρίσει την πλάτη σε αυτά και γνωρίζουν πλέον το τι γίνεται». «Εδώ βεβαία βοηθάει η αξιωματική αντιπολίτευση με την ρητορική της όχι μόνο αυτό το διάστημα και το προηγούμενο διάστημα όταν αφήνεις να μιλούνε για προδότες, για προδοσίες κλπ. Είναι ένα κλίμα μέσα στο οποίο επιτρέπεται να ανθίσουν τέτοια πράγματα».

«Αυτή είναι η πολιτική ευθύνη της ΝΔ», συνέχισε ο κ. Αμανατίδης κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για «παράλυση και παράδοση σε μία ακροδεξιά συνιστώσα». Συγκεκριμένα, σημείωσε πως «η ΝΔ δυστυχώς έχει παραλύσει από την συνιστώσα της που την καθοδηγεί σε όλα της τα βήματα» και πως «η αφωνία της δείχνει την παράλυση και παράδοσή της σε έναν λαϊκισμό και σε έναν εθνικισμό ο οποίος έχει μεγάλο ποσοστό στο εσωτερικό της».

Ακούστε τι είπε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Ορθά- Κοφτά» με τους Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου:

Close