Γ. Αμανατίδης: «Ενισχύουμε τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας» «Πολιτική μας δέσμευση να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία».

Γ. Αμανατίδης: «Ενισχύουμε τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας» «Πολιτική μας  δέσμευση να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία».

Γ. Αμανατίδης: «Ενισχύουμε τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας» «Πολιτική μας δέσμευση να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία».

«Η πολιτική δέσμευση που έχουμε, ως κυβέρνηση και ως κόμμα, είναι να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία και αυτό θα το κάνουμε, είτε συμπαραταχθεί η Νέα Δημοκρατία, είτε έρθει απέναντί μας» τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη δημοσιογράφο, Πόπη Τσαπανίδου και πρόσθεσε: «έχει απόλυτη ευθύνη [η Νέα Δημοκρατία] για όλα αυτά τα σενάρια καταστροφολογίας, τα οποία έχει αναπτύξει όλο αυτό το διάστημα και δεν βοηθούν τη χώρα».

Ερωτηθείς για την ψηφοφορία επί του Πολυνομοσχεδίου, ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε ότι «βλέπετε ότι ακόμη και τώρα τελευταία στιγμή προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη στάση τους, δηλαδή ότι δεν θα ψηφίσουν τα θετικά μέτρα. Δεν το φέραμε με ένα άρθρο. Έχει 163  άρθρα. Δεν το φέραμε με ένα άρθρο, για να μην έχει κανείς τη δικαιολογία να πει ότι αυτό δεν το ψηφίζω, γιατί είναι “όλα πακέτο”».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στα αντίμετρα ύψους 7,6 δις ευρώ και άσκησε κριτική στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι: «αν είναι δήθεν για την Νέα Δημοκρατία το ότι μηδενίζεται τελείως η εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ, αν είναι δήθεν η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αν είναι δήθεν τα ποσά τα οποία δίνονται με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 700.000.000 ευρώ», «…αν είναι αυτά δήθεν θα πρέπει να ερωτηθεί ο κόσμος, στον οποίο θα πάνε τα χρήματα αυτά».

Κληθείς να απαντήσει για το ύψος των πλεονασμάτων, ο κ. Αμανατίδης εξήγησε ότι «η δέσμευση είναι το 3,5%. Σε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, όταν βάζεις κάτω τα οικονομικά στοιχεία, τα μέτρα τα οποία έχεις, την ανάπτυξη την οποία προσδοκάς, κάνεις κάποιες προβλέψεις» και ξεκαθάρισε πως «η πρόβλεψη του οικονομικού επιτελείου για τα έτη αυτά  περιγράφεται».

Απαντώντας αναφορικά με την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «ενισχύουμε τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας. Είναι ένας από τους  παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να μας βοηθήσουν στην ανάπτυξη και να προσθέσουν υπεραξία στις προσπάθειες της χώρας μας» και κατέληξε: «μία από τις κινήσεις αυτές στις 22-23 Μαΐου 2017 είναι σημαντική διάσκεψη για την ανάπτυξη θετικής ατζέντας για την ασφάλεια και τη συνεργασία μεταξύ Αραβικών και Ευρωπαϊκών χωρών, η οποία γίνεται στη Ρόδο και οργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών», ταυτόχρονα με τις διεθνείς επαφές και συναντήσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τους ευρωπαίους και άλλους ηγέτες.

Δείτε τα βίντεο:

https://youtu.be/FBCXycQZuNA

https://youtu.be/I_H-7NEX5iI

https://youtu.be/w4J_8jkuN98

Close