Γ. Αμανατίδης: Ωφελείται το κοινωνικό σύνολο από την συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας

Γ. Αμανατίδης: Ωφελείται το κοινωνικό σύνολο από την συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας

Γ. Αμανατίδης: Ωφελείται το κοινωνικό σύνολο από την συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας

Θετική θα είναι η στάση της πλειοψηφίας της ιεραρχίας και του κλήρου της Εκκλησίας στο περιεχόμενο της συμφωνίας για τις σχέσεις με το Κράτος, εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Το κυριότερο που προκύπτει από αυτή την συμφωνία για τη ρύθμιση των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας, είναι ότι ωφελείται το κοινωνικό σύνολο, είπε ο κ. Αμανατίδης.
Κλείνουν εκκρεμότητες δεκαετιών, οι διεκδικούμενες περιουσίες πριν το 1939 συμφωνείται ότι δεν υπάρχουν, θα αποτυπωθεί στο νομοσχέδιο, ενώ αυτές μετά το 1952 που αμφισβητούνται είτε από το Δημόσιο είτε από την Εκκλησία και παρέμεναν ανεκμετάλλευτες, αξιοποιούνται και όλα αυτά θα γυρίσουν στην κοινωνία, όπως τόνισε.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ιεραρχών έχει θετική αντιμετώπιση για την συμφωνία, εκτίμησε ο κ. Αμανατίδης, ενώ και στον κλήρο, όπου δεν υπήρχε ενημέρωση, το ήθελαν πολλοί ιερείς που δεν ήθελαν τον στενό χαρακτηρισμό του δημοσίου υπαλλήλου, να έχει ο ιερέας προϊστάμενο τον υπουργό. Τις επόμενες ημέρες κατά την σύνταξη του νομοσχεδίου, όλα αυτά θα λήξουν, προσέθεσε.

Close