Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στο περιοδικό «Επίκαιρα»

Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στο περιοδικό «Επίκαιρα»

Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στο περιοδικό «Επίκαιρα»

«Το μήνυμα της ενότητας που πρέπει να εκπέμψουν οι ορθόδοξες εκκλησίες με τη διεξαγωγή της Αγίας και Μεγάλης Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ.

Σε μια περίοδο που η προσφυγική κρίση, ο θρησκευτικός εξτρεμισμός και οι κοινωνικές ανισότητες οξύνονται, η ενιαία φωνή της Ορθοδοξίας προσφέρει όχι μόνο ενθάρρυνση και παρηγοριά στους χριστιανούς ανά τον κόσμο, αλλά και την ευκαιρία για μια ελπιδοφόρα προοπτική και πορεία, με επίκεντρο τον σεβασμό προς τον άνθρωπο στον σύγχρονο κόσμο.

Η αλληλεγγύη, η αγάπη και η αλληλοκατανόηση, αρχές που διέπουν την Ορθόδοξη πίστη, πρέπει να είναι παρούσες στο προσκήνιο του παγκόσμιου διαλόγου.

Η Ελλάδα και ειδικότερα το Υπουργείο Εξωτερικών στηρίζουμε κάθε μορφή διαλόγου, τόσο ως μέσο πρόληψης, όσο και ως μορφή επίλυσης διμερών και άλλων ζητημάτων. Έχοντας διοργανώσει τη Διάσκεψη για το Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο, φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε έναν πόλο διαθρησκειακού και πολιτισμικού διαλόγου, τόσο απαραίτητου στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Η φιλοξενία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στην Κρήτη δεν υπενθυμίζει μόνο την αλληλένδετη σχέση του ελληνισμού με την Ορθόδοξη παράδοση, αλλά και στα πλαίσια της εξωτερικής πολιτικής που ασκούμε, ενισχύει τη θέση της χώρας».

Close