«Επιζήμια η παθητικότητα, η διγλωσσία και η στάση του απλού παρατηρητή, από τη ΝΔ»

«Επιζήμια η παθητικότητα, η διγλωσσία και η στάση του απλού παρατηρητή, από τη ΝΔ»

«Επιζήμια η παθητικότητα, η διγλωσσία και η στάση του απλού παρατηρητή, από τη ΝΔ»

«Φάνηκε η αμηχανία της κυβέρνησης της ΝΔ και η καθυστέρηση που είχε να αντιδράσει στη σύνδεση της ενταξιακής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας με την Αλβανία» εκτίμησε μιλώντας σήμερα στο Κόκκινο, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, σχετικά με την άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, που προκάλεσε πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Η ζημιά σε σχέση με τα εθνικά συμφέροντα γίνεται, καθώς η κυβέρνηση αυτή είναι δέσμια των εσωτερικών της προβλημάτων και της διγλωσσίας του άλλα λέμε στο εσωτερικό κι άλλα στο εξωτερικό» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας ότι «από την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ περάσαμε στην αδράνεια της ΝΔ και την παθητικότητα».

Ερωτηθείς στη συνέχεια για την ψήφο των αποδήμων απάντησε ότι «έχουμε σύγκλιση με το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ 25 στο θέμα της μη αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και η προσπάθεια της ΝΔ να απομονώσει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε. Περιμένουμε τις γραπτές προτάσεις της ΝΔ και να γίνει συνταγματική αναθεώρηση, γιατί η οποιαδήποτε λύση χρήζει συνταγματικής αναθεώρησης».

Ερωτηθείς για την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «πρόκειται για το μπόλιασμα του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική βάση και τα προοδευτικά κομμάτια της κοινωνίας. Πανελλαδικά βλέπουμε να αγκαλιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σχηματίζοντας ένα προοδευτικό ρεύμα, που διαμορφώνει τις προτάσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας ικανοποιώντας τις ανάγκες των πολλών».

Σε σχέση, τέλος, με την επίσκεψη Μητσοτάκη αύριο στη Θεσσαλονίκη επεσήμανε πως «είναι ευκαιρία να διορθώσει την καταστροφική για την κατασκευή του μετρό θέση του, έτσι ώστε το έργο να υλοποιηθεί άμεσα με τα αρχαία στη θέσης τους».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

Close