«Η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη κάνει αυτοδύναμη την Ελλάδα» (video)

«Η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη κάνει αυτοδύναμη την Ελλάδα» (video)

«Η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη κάνει αυτοδύναμη την Ελλάδα» (video)

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά αυτοδύναμη την Ελλάδα με δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη» τόνισε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Antenna» για τα εθνικά θέματα και την οικονομία ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Ειδικότερα για τα ελληνοτουρκικά επεσήμανε ότι «η πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση όλα τα προηγούμενα χρόνια, με την ανάπτυξη σταθερών συμμαχιών, αναβάθμισε τη θέση μας γεωπολιτικά όχι μόνο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, αλλά διεθνώς, γεγονός που επιτρέπει στον πρωθυπουργό να ζητήσει τόσο από την ΕΕ, όσο και από τους διεθνείς παράγοντες να λάβουν μέτρα κατά της τουρκικής προκλητικότητας».
«Υπάρχουν πολλές ξένες επενδύσεις χωρών μελών της ΕΕ στην Τουρκία και οι διαδικασίες ένταξης, για αυτό και πιστεύω ότι θα έχουν επίπτωση τα μέτρα και ο Ερντογάν, που αντιμετωπίζει μια δεινή οικονομική κατάσταση στη χώρα του, δεν θα μπορέσει, να τα αγνοήσει» σημείωσε στη συνέχεια, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία διάσταση με τις απόψεις του υπουργού Άμυνας στο ζήτημα, ούτε "δραματοποίηση", αλλά η κατάλληλη προετοιμασία με τον θεσμικό ρόλο του ΚΥΣΕΑ ».
Για την οικονομία επεσήμανε ότι «είχαμε μια συμφωνία το 2015, που ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού και την υλοποιήσαμε βγάζοντας τη χώρα από τα Μνημόνια και την επιτροπεία, ανακτώντας την αξιοπιστία της χώρας μας. Προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε γρήγορα τα θετικά μέτρα για τον κόσμο, μετά τον Αύγουστο του 2018».
«Όμως, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες, αν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ» προειδοποίησε, «που μάλιστα ως σλόγκαν συνδυάζει την αυτοδύναμη Ελλάδα με την αυτοδύναμη ΝΔ, που είναι απέναντι στις λογικές των συνεργασιών, δίνει αύξηση στο διπλάσιο της ανάπτυξης και υπόσχεται αύξηση 8% αν η ανάπτυξη είναι στο 4, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για αυξήσεις 7,5% για το 2020 και 7,5 % για το 2021 και τη δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας στην τετραετία».

 

 

Close