Η σταθερότητα επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ με την έξοδο από την επιτροπεία

Η σταθερότητα επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ με την έξοδο από την επιτροπεία

Η σταθερότητα επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ με την έξοδο από την επιτροπεία

«Υπήρχαν θετικά μέτρα, χωρίς όμως να φτάσουν γρήγορα στην κοινωνία» δήλωσε στο Κανάλι «One» ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, εξηγώντας στη συνέχεια το διαφορετικό διακύβευμα των εθνικών εκλογών, στο οποίο υποστήριξε πως θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο η αξιοπιστία, που κέρδισε για τη χώρα η κυβέρνηση.

«Κανένα μέτρο δεν ελήφθη χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος» τόνισε. «Τα καμπανάκια, σαν αυτά του Ρέκλινγκ έχουν χτυπήσει πολλές φορές και τους έχουμε διαψεύσει. Πάντα οι προβλέψεις τους είναι πιο συγκρατημένες και επιφυλακτικές και σίγουρα κάποιοι κάνουν πολιτική με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα ή κενό».

«Αντίθετα έχουμε ένα μεγάλο ατού» σημείωσε: τη «ρύθμιση του χρέους».

«Η σταθερότητα δεν μετριέται με την αυτοδυναμία, όπως λέει ο Μητσοτάκης, αλλά με μια ισχυρή οικονομία και αυτό το πετύχαμε βγάζοντας τη χώρα από την επιτροπεία και τα Μνημόνια» επεσήμανε. «Όταν μάλιστα κυβέρνησε η ΝΔ πρόσθεσε και άλλα μέτρα, που δεν τα επέβαλαν οι δανειστές» υπενθύμισε στους συνομιλητές τους.
«Τα 4 χρόνια που κυβερνήσαμε έφεραν αποτελέσματα, μειώσαμε την ανεργία, κερδίσαμε την αξιοπιστία, έχουμε μαξιλάρι 34 δισεκατομμυρίων, κοινωνικό κράτος, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ανάπτυξη» τόνισε στη συνέχεια και κατέληξε λέγοντας ότι «η ΝΔ εισέπραξε στις ευρωεκλογές την αρνητική ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι ευρωεκλογές δεν βγάζουν κυβέρνηση και το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι διαφορετικό».

«Μιλάμε για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα και πρέπει να σκεφτούν οι πολίτες ποιος νοιάστηκε για τους εργαζόμενους και κατοχύρωσε τα δικαιώματά τους και επίσης ποιος αύξησε τα κονδύλια στην έρευνα και την παιδεία».

Close