Κορυφαία στιγμή του Κοινοβουλίου η συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση

Κορυφαία στιγμή του Κοινοβουλίου η συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση

Κορυφαία στιγμή του Κοινοβουλίου η συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση

«Δύο σημεία θέλω να επισημάνω για τη συνταγματική αναθεώρηση. Το πρώτο είναι αν η ΝΔ θα επιμείνει στην αντιπαράθεση και την συνολική καταστροφολογία και το δεύτερο σημείο είναι αν αυτή η Βουλή θα δεσμεύσει την επόμενη, ως προς την κατεύθυνση και το περιεχόμενο, θέση που έχουμε εμείς  και γι αυτό έχουμε προτείνει και συγκεκριμένα σχέδια αλλαγών» δήλωσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ3.

«Σε αυτά που έχουμε ήδη συμφωνία είναι να μπορεί και η μειοψηφία να κάνει εξεταστικές επιτροπές, η εξομοίωση των στρατιωτικών με τα πολιτικά δικαστήρια και η αποσύνδεση της εκλογής του ΠτΔ από την πτώση της κυβέρνησης. Συμφωνήσαμε και στη μη αποσβεστική ημερομηνία για τα αδικήματα των υπουργών στο άρθρο 86 και εκεί που θα δοθεί μάχη είναι το άρθρο 16» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «αύριο θα γίνει η ψηφοφορία και ένα μήνα μετά θα δούμε αν θα έχουμε 151 ή 180 βουλευτές για τις αναθεωρητέες διατάξεις».
Ερωτηθείς στη συνέχεια για τη νέα ονομασία της ΠΓΔΜ επεσήμανε ότι το «κύριο είναι να εφαρμοστεί η συμφωνία των Πρεσπών . Η πλήρης και ακριβής εφαρμογή της θα κάμψει και τις όποιες αντιδράσεις ή επιφυλάξεις υπάρχουν».
Ερωτηθείς, τέλος, για τα κόκκινα δάνεια απάντησε ότι «είναι πολύ κοντά η συμφωνία και το κύριο είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Εν αναμονή λοιπόν της συνολικής πρότασης της κυβέρνησης, προχωράμε με τα θετικά μέτρα που έχουμε εξαγγείλει».
 .

Close