«Μαύρη Παρασκευή για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης» (ηχητικό)

«Μαύρη Παρασκευή για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης» (ηχητικό)

«Μαύρη Παρασκευή για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης» (ηχητικό)

«Μαύρη Παρασκευή» για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε την ψήφιση της τροπολογίας που κατατέθηκε χθες το απόγευμα, από τη κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, o βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

Ηχητικό (πατήστε εδώ)  Για να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης

«Η κυβέρνηση προχωράει με φουλ τις μηχανές για την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ και του ΜΕΤΡΟ. Καταργεί την ΑΣΥΘ ενώ θα μπορούσε να συνεχίσει τη διαδικασία της εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ για λίγους μήνες ώστε να στελεχώσει την ΑΣΥΘ και να υλοποιήσει το νόμο όπως ήταν. Ο ΟΣΕΘ... ξεδοντιάζεται και ο μόνος λόγος που η κυβέρνηση τον διατηρεί είναι για να μη δείξει την πολιτική της μεθόδευση» είπε, μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως η Θεσσαλονίκη θα υποφέρει για πολλά χρόνια από την πολιτική της κυβέρνησης στο συγκοινωνιακό.

«Εμείς ως κυβέρνηση φέραμε νόμο το 2017 με τον οποίο φτιάξαμε φορείς. Εκεί συμμετείχε και η τοπική αυτοδιοίκηση για να έχει τον δημόσιο έλεγχο των συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη. Η ΝΔ, αντίθετα, επιλέγει την ιδιωτικοποίηση» σημείωσε, για να εξηγήσει, στη συνέχεια, πως η εκχώρηση του μετρό και των υπόλοιπων συγκοινωνιών σε ιδιώτες έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των πολιτών.

Close