Με ευαισθησία και με πατριωτική ευθύνη χειριζόμαστε τα εθνικά θέματα

Με ευαισθησία και με πατριωτική ευθύνη χειριζόμαστε τα εθνικά θέματα

Με ευαισθησία και με πατριωτική ευθύνη χειριζόμαστε τα εθνικά θέματα

Με ευαισθησία, με πατριωτική και εθνική ευθύνη, χειριζόμαστε τα εθνικά θέματα σε αντίθεση με όσους προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά νερά του λαϊκισμού και να μην πουν ακόμη και τώρα ποια είναι η πολιτική τους θέση τους πάνω στο ζήτημα το "Μακεδονικό", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 fm", σχετικά με τη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, αλλά και την τοποθέτηση των ελληνικών κομμάτων στις εξελίξεις.

Ο κ. Αμανατίδης ανέφερε πως "βρισκόμαστε σε αναμονή απάντησης από την πλευρά της ΠΓΔΜ και ότι πρέπει να δείξουν την πολιτική βούληση, την ωριμότητα αλλά και την ευθύνη για λύση, η οποία είναι συνολική, θα βοηθήσει και θα αναπτύξει την ευρύτερη περιοχή".

Σε ό,τι αφορά την προοπτική η συμφωνία να προχωρήσει και να έλθει προς κύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο ο κ. Αμανατίδης εξέφρασε την άποψη ότι "θα τύχει (αποδοχής) της ευρύτατης πλειοψηφίας". Σχετικά με τη θέση που έχουν διατυπώσει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ο υφυπουργός παρατήρησε: "Ο κυβερνητικός εταίρος έχει πάρει μια συγκεκριμένη θέση. Τώρα, το πώς θα αντιδράσει όταν θα δει τη συμφωνία θα το δούμε αυτό. Έχει πει ότι δεν δέχεται κανένα σύνθετο όνομα, ωστόσο είναι μία συνολική συμφωνία, η οποία λύνει πολλά ζητήματα και του αλυτρωτισμού [...] υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία, θα δούνε και οι Έλληνες βουλευτές και η κοινωνία ότι είναι εθνικά συμφέρουσα λύση".

Για τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν χθες σημείωσε πως "θα πρέπει να εκφραστούν και στα ζητήματα που βαίνουν θετικά προς επίλυση, όπως για παράδειγμα η εκκλησιαστική πτυχή του ζητήματος αυτού [...] παράμετροι, οι οποίες βοηθούν και θα πρέπει να χαιρετιστεί σαν θετικό αυτό, που δεν το άκουσα από συγκεκριμένους μητροπολίτες, που πήγαν στα συλλαλητήρια".

Close