«Οι νέοι χαράζουν το μέλλον τους ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ»

«Οι νέοι χαράζουν το μέλλον τους ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ»

«Οι νέοι χαράζουν το μέλλον τους ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ»

«Θεωρώ πως η κατεύθυνση που θα πάρει η Ευρώπη, αλλά και το μήνυμα που θα στείλει η Ελλάδα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι σημαντικά και καθοριστικά. Γι αυτό είναι κρίσιμη η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές στη μάχη, που δίνεται από όλο τον προοδευτικό χώρο για να μπει ανάχωμα στην ακροδεξιά, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα, που πάει να σηκώσει κεφάλι» επισήμανε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1 ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης.

«Υπάρχει προσπάθεια συσκοτισμού για τις θέσεις, το πρόγραμμα και την προοπτική που επιθυμεί η ΝΔ για την Ευρώπη, που στηρίζει τον Βέμπερ, γνωστό για τις δηλώσεις και τις θέσεις του απέναντι και σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων» είπε ερωτηθείς για τα προγράμματα των κομμάτων και πόσο αυτά ακούγονται, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

 

«Γλώσσα λανθάνουσα λέει την αλήθεια» τόνισε στη συνέχεια για τον κ. Μητσοτάκη, που όπως είπε, προσπαθεί να κρύψει το αντικοινωνικό του πρόγραμμα χωρίς καμία επιτυχία, με τελευταίο παράδειγμα τις επτά ημέρες εργασίας.
«Αλλά και πέρα από αυτό, η εμμονή του στις επιχειρησιακές συμβάσεις και η μεταφορά στον ιδιωτικό τομέα δημοσίων υπηρεσιών που αφορούν αγαθά και κοινωνικά δικαιώματα, επειδή κοινωνικό δικαίωμα είναι και η υγεία, δείχνει το αντικοινωνικό του πρόγραμμα» υποστήριξε, ενώ ερωτηθείς για το διακύβευμα αυτών των ευρωεκλογών απάντησε ότι «είναι η ψήφιση εκείνων των δυνάμεων που αντιτίθενται στις ανισότητες, στη λιτότητα, τον νεοφιλελευθερισμό και θέλουν να καταπολεμήσουν την φτώχεια και την ανεργία και θέλουν δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη».

«Ποια είναι η θέση του κυρίου Βέμπερ για αυτά; Για το προσφυγικό και για το μεταναστευτικό;» ρώτησε.

Ερωτηθείς τέλος για το τι θα έλεγε στους 17χρονους που θα ψηφίσουν, για πρώτη φορά, σε αυτές τις εκλογές απάντησε πως «θα τον αντιμετώπιζα σαν να ήταν μαθητής μου, που τον γνώρισα διδάσκοντας στο δημοτικό και θα του έλεγα καταρχήν να πάει να ψηφίσει, αφού ενημερωθεί. Το δεύτερο να παραμείνει ενεργός και μετά τις εκλογές και τρίτον να εξετάσει ποιοι θέλουν να αμείβονται με τα ίδια χρήματα για ίση εργασία, ποιοι θεωρούν επένδυση την παιδεία, ποιοι εφάρμοσαν πολιτικές που έφεραν στη χρεοκοπία τη χώρα, ποιοι θέλουν να γυρίσουν πίσω οι νέοι που έφυγαν και ποιοι αύξησαν τα κονδύλια για την καινοτομία και την έρευνα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από τις δυνάμεις που στηρίζουν την καινοτομία και την έρευνα, ενώ αυτοί που καταψήφισαν την πρόταση του για να ψηφίζουν οι νέοι από τα 17, τώρα ζητούν την ψήφο τους» συμπλήρωσε.

Νωρίτερα στη Βουλή ο Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως «χαϊδεύει» με την στάση της τη Χρυσή Αυγή. « Η χώρα μας έχει υπογράψει συμφωνία, της οποίας η υλοποίηση κατά κεραία διώχνει τους αλυτρωτισμούς από τη γειτονική χώρα, βάζει τα θέματα έτσι όπως πρέπει να είναι και υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.
Η Ν.Δ., δηλαδή, ας μην ψάχνει πονηριές ότι πάμε είτε να την εγκλωβίσουμε, είτε να εργαλειοποιήσουμε ο, τιδήποτε. Να μας πει ξεκάθαρα: είναι αρνητική συνέπεια της συμφωνίας των Πρεσπών το άνοιγμα του συγκεκριμένου δρόμου, η συγκεκριμένη σύμβαση και του αναπτυξιακού αποτυπώματος, το οποίο θέλουμε; Ναι ή όχι και γιατί;» κατέληξε, αφήνοντας αυτό το ερώτημα προς την αξιωματική αντιπολίτευση να περιμένει απάντηση.
.

Close