Ο Γιάννης Αμανατίδης για τη Novartis και το Πολυνομοσχέδιο (video)

Ο Γιάννης Αμανατίδης για τη Novartis και το Πολυνομοσχέδιο (video)

Ο Γιάννης Αμανατίδης για τη Novartis και το Πολυνομοσχέδιο (video)

Για το σκάνδαλο Novartis και το αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα» ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Είναι υπαρκτό το σκάνδαλο Novartis και πήρε χρόνια στον κ. Γεωργιάδη για να το παραδεχτεί τελικά στην ελβετική τηλεόραση και φέρει μεγάλη ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης, όσο εξακολουθεί να τον καλύπτει, ακόμα και όταν¨ξεφεύγει¨. Η πολιτική ευθύνη αποδόθηκε και μένει να αποδοθεί η ποινική όπου υπάρχει . Εμείς είπαμε στη Βουλή ότι πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη και στείλαμε σε αυτήν τους φακέλους, ενώ την πρόταση για την προανακριτική την ψήφισε και η ΝΔ» ανέφερε, τονίζοντας ότι η «πλήρης διαλεύκανση του σκανδάλου θα είναι και αυτοκάθαρση για το πολιτικό μας σύστημα».

Σχετικά με το λεγόμενο αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο σημείωσε ότι «μπήκαν όλα σε ένα τσουβάλι προκαλώντας "σοκ και δέος" από τον αριθμό των άρθρων, τις φωτογραφικές διατάξεις και ρυθμίσεις που κάνουν όλους μας να κατανοούμε ότι συντάχτηκε και σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση προς όφελος των ημετέρων».

«Οι καλές δουλειές που υποσχόταν ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά, όπως καταλαβαίνουμε αφορούσαν τους εργοδότες και όχι τους εργαζόμενους» είπε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι «η πολιτική της ΝΔ είναι σκληρά μεροληπτική και ταξική, που χτυπάει τον κόσμο της εργασίας, τις συλλογικές συμβάσεις, το δικαίωμα στην απεργία και τον συνδικαλισμό».

 

Close