Ο Γιάννης Αμανατίδης στη «Φωνή της Ελλάδας» (Voice of Greece)- ηχητικό

Ο Γιάννης Αμανατίδης στη «Φωνή της Ελλάδας» (Voice of Greece)- ηχητικό

Ο Γιάννης Αμανατίδης στη «Φωνή της Ελλάδας» (Voice of Greece)- ηχητικό

Για την ψήφο των Αποδήμων, τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια και την αστυνομοκρατία, όπως και την υπερίσχυση του Brexit ως διακύβευμα των βρετανικών εκλογών, μίλησε σήμερα στη Φωνή της Ελλάδας (Voice of Greece), ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

Αρχικά ρωτήθηκε για τη «διαρροή» του κειμένου συμπερασμάτων των ηγετών της ΕΕ που καταδικάζει την τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο με αποκορύφωμα την αυθαίρετη χάραξη θαλασσίων συνόρων σε συνεργασία με τον επικεφαλής της λιβυκής κυβέρνησης Φάγεζ Αλ Σάρατζ.
Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «θα πρέπει να περάσουμε από τη ρητή καταδίκη της Τουρκίας, στην επιβολή κυρώσεων και να πιέσουμε σε αυτή την κατεύθυνση την ΕΕ» ώστε να ενεργοποιούνται στην περίπτωση παραβιάσεων της κυπριακής ΑΟΖ, κατά προσώπων και εταιρειών, που μετέχουν σε αυτές.
Μίλησε στη συνέχεια για την ανάγκη ενίσχυσης της συμμαχίας «3+1» (Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ και ΗΠΑ) και συμμετοχής της χώρας μας, σε ανώτατο επίπεδο, σε κάθε διεθνές φόρουμ για το λιβυκό ζήτημα, παραθέτοντας τα θετικά αποτελέσματα που είχε η επίσκεψη του προέδρου του κοινοβουλίου της Τρίπολης στην Αθήνα, με τον οποίο συναντήθηκε, χθες, στο δείπνο εργασίας, που οργάνωσε προς τιμήν του Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, ο Έλληνας ομόλογός του, Κωνσταντίνος Τασούλας.
Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό των Ελλήνων του εξωτερικού «Φωνή της Ελλάδας». 

Close