Ο Γιάννης Αμανατίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (ηχητικό)

Ο Γιάννης Αμανατίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (ηχητικό)

Ο Γιάννης Αμανατίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (ηχητικό)

«Τα προβλήματα και τα αιτήματα που είχε δεχτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τη Σαμοθράκη είχαν επιλυθεί και ικανοποιηθεί, αντίστοιχα. Τώρα θα πρέπει να γίνουν άμεσα κινήσεις από την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί οι εικόνες των τελευταίων ημερών έχουν διασύρει τη χώρα μας» δήλωσε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

«Πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας μας που είναι νησιωτική» τόνισε.«Χρειαζόμαστε περισσότερα πλοία και να ανανεωθούν οι στόλοι διότι είναι πολλά τα παλιά πλοία».
Ερωτηθείς για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης απάντησε ότι «η νέα κυβέρνηση δεν έχει αποκαλύψει ακόμη την ατζέντα της και πολλά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά. Ο ΟΑΣΘ ήταν ένα σκάνδαλο για την πόλη μας και έπρεπε να το σταματήσει όπως και έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.Υπήρξε σαμποτάζ με τα λεωφορεία και ακυρώθηκε και η προμήθεια των νέων λεωφορείων που είχαμε δρομολογήσει. Το έργο του μετρό το φτάσαμε στο 70% από 25% και τώρα πρέπει να ολοκληρωθεί» σημείωσε.
«Το ιστορικό κέντρο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του έργου και έχει ολοκληρωθεί. Αργότερα όπως έγινε και στην Αθήνα θα επεκταθεί και στο αεροδρόμιο και εδώ και στον Λαγκαδά» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς στη συνέχεια για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού απάντησε ότι «ως υφυπουργός Εξωτερικών σε συνεργασία με τον Νίκο Κοτζιά εξετάσαμε τα όλα θέματα και θέλαμε να αλλάξουμε και το όνομα, όμως ακόμη δεν υπάρχει οργάνωση της ομογένειας. Αν οργανωθεί τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό. Ως υπουργός Εσωτερικών ο κ.Χαρίτσης είχε συστήσει μια επιτροπή ειδικών που κατέληξε σε πόρισμα, το οποίο πρέπει να συζητηθεί με όλα τα κόμματα ώστε να ληφθούν μετά οι όποιες αποφάσεις Και να ξεκαθαριστεί ο ορισμός του απόδημου ελληνισμού και των ομογενών».
«Πρέπει να μπουν οι προϋποθέσεις και οι όροι, αλλά τώρα μιλάμε για εκείνους που έχουν εκλογικά δικαιώματα και ζουν στο εξωτερικό» τόνισε.
Κλείνοντας επεσήμανε ότι τα μεγάλα ζητήματα είναι ακόμη μπροστά μας και η ασάφεια που είχε προεκλογικά η ΝΔ συνεχίζεται. «Οι πολιτικές της κυβέρνησης ιδιαίτερα με την τροπολογία Βρούτση για τον βάσιμο λόγο απόλυσης δυστυχώς επιβεβαιώνουν τους φόβους μας και όπως έκαναν και με τον υποκατώτατο μισθό έτσι και τώρα ενώ λένε πως θα μειώσουν την ανεργία θα την αυξήσουν. Για αυτό δεν θα επιτρέψουμε το πισωγύρισμα».

Close