Ο Γιάννης Αμανατίδης στο «Radio North» (ηχητικό)

Ο Γιάννης Αμανατίδης στο «Radio North» (ηχητικό)

Ο Γιάννης Αμανατίδης στο «Radio North» (ηχητικό)

«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Η προεκλογική ασάφεια της ΝΔ έκρυβε σχέδια που πλήττουν τον κόσμο της εργασίας» δήλωσε μιλώντας σήμερα στο «Radio North» ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Δεν είναι μόνο η τροπολογία Βρούτση, η ανάπτυξη που θέλει να φέρει ο Μητσοτάκης βασίζεται στην συμπίεση του εργατικού κόστους και την καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων» πρόσθεσε.
«Εμείς αυξήσαμε 11% τον κατώτατο μισθό και επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις κλαδικές συμβάσεις. Η ανάπτυξη πρέπει να στηρίζεται στην καινοτομία κι όχι στην κατάργηση δικαιωμάτων» σημείωσε.
«Οι μειώσεις του ΕΝΦΙΑ ήταν δρομολογημένες από μας όπως και η μείωση κατά 50% της προκαταβολής φόρου κι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μείωσε απλώς κατά επιπλέον 200 εκατομμύρια τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ για να ωφεληθούν ιδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία άνω των 500.000 ευρώ» είπε στη συνέχεια επικρίνοντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Κληθείς τέλος να μιλήσει για τους μετακλητούς υπαλλήλους τόνισε ότι πριν από το 2015 δεν υπήρχε επίσημη καταγραφή. «Αυτό έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν μάλιστα απαιτούνταν αυξημένα τυπικά προσόντα σε αντίθεση με τα όσα θεσμοθέτησε πρόσφατα η ΝΔ. Επιπλέον με την προηγούμενη κυβέρνηση κάθε υπουργός μπορούσε να έχει 4 μετακλητούς ενώ η τωρινή αύξησε τον αριθμό τους σε οκτώ».
https://www.youtube.com/watch?v=8o5nHSBCp78

Close