Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Alpha - 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Alpha - 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Alpha – 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Alpha με τους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο & Σπύρο Λάμπρου - 6 Σεπτεμβρίου 2017

«Η Γαλλία μας στήριξε και στην περίοδο της κρίσης και είναι παρούσα και στη φάση της εξόδου από αυτήν και της επιστροφής στην ανάπτυξη» τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89.

«Η ομιλία του Πρωθυπουργού και η ομιλία του Γάλλου Προέδρου από το βήμα της δημοκρατίας, την Πνύκα, στέλνει μήνυμα για μια νέα εποχή στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη» σχολίασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του κ. Μακρόν στην Αθήνα και πρόσθεσε ότι «το κλίμα εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας έχει εμπεδωθεί  και χρησιμοποιείται ως κεφάλαιο για την έξοδο από την κρίση».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «πολύ σημαντική τη σημερινή ημέρα για τη Βόρεια Ελλάδα» εξαιτίας της συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ των Πρωθυπουργών της Ελλάδας, κ. Αλέξη Τσίπρα και της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ για τη σιδηροδρομική διασύνδεση τριών σημαντικών λιμανιών της Ελλάδας, της Αλεξανδρούπολης της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης με τρία βασικά λιμάνια της Βουλγαρίας.

«Η σύνδεση θα δώσει ώθηση στην ευρύτερη περιοχή, με τη  δραστηριοποίηση μεταξύ των γειτονικών χωρών, καθώς θα υπάρξει διακρατικός φορέας» υπογράμμισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών.

Close