Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 07 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 07 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 07 Σεπτεμβρίου 2017

Αμανατίδης: «Παρεμβαίνουμε στη διαμόρφωση της νέας ταυτότητας της Ευρώπης»

«Η Γαλλία είναι έμπρακτα παρούσα στην προσπάθεια της Ελλάδας για αλλαγή σελίδας» τόνισε ο ΥΦΥΠΕΞ

«Η Γαλλία είναι έμπρακτα παρούσα στην προσπάθεια της χώρας μας για αλλαγή σελίδας» και στέλνει το μήνυμα «για την Ευρώπη που θέλουμε» τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο κ. Αμανατίδης υπενθύμισε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαϊκών χωρών του Νότου, υποστηρίζοντας ότι «παρεμβαίνουμε στη διαμόρφωση της νέας  ταυτότητας  της Ευρώπης».

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών ζητούμενο αποτελεί η «ανάπτυξη, που θα δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας», καθώς  «το πρόβλημα της ανεργίας είναι έντονο και στην Ευρώπη. Μια ανάπτυξη που τα αποτελέσματά της θα πηγαίνουν και στους εργαζόμενους. Όσο οι ευρωπαίοι [πολίτες] νοιώθουν ότι τα προβλήματα τους  λύνονται, η συνοχή της Ευρώπης θα μεγαλώνει».

Ερωτηθείς για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση αναφορικά με τη στάση της απέναντι στις επενδύσεις, ο κ. Αμανατίδης εξήγησε ότι αυτό ισχυρίζονται «αυτοί που θέλουν να κρύψουν  ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο τους, δηλαδή ότι θέλουν να στηρίξουν  επενδύσεις με θυσία των εργαζομένων στον υπέρτατο -γι αυτούς- βωμό του κέρδους και των αριθμών».

Παράλληλα, ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε σε νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «διευκολύνσεις στις στρατηγικές επενδύσεις και διατάξεις που μειώνουν  τη γραφειοκρατία αλλά και το σταθερό φορολογικό περιβάλλον  που διαμορφώθηκε με τον αναπτυξιακό νόμο».

«Υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης, βασισμένο στα περιφερειακά πλεονεκτήματα που έχει κάθε περιοχή» εξήγησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών.

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία εξέλιξης του κυβερνητικού έργου, ισχυρίστηκε πως «ο  ελληνικός λαός βλέπει τα αποτελέσματα» και τόνισε ότι «η αντιστροφή του κλίματος μετά το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης, η αναβάθμιση από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης [και τόσα άλλα] θα μας επιτρέψουν μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, με έξοδο από την κρίση το 2018».

Παραμονές της 82ης ΔΕΘ, ο κ. Αμανατίδης χαρακτήρισε τη φετινή διοργάνωση «μεγάλο πολιτικό και οικονομικό γεγονός», ενώ εκτίμησε ότι «ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στα επιτεύγματα της χώρας και της κυβέρνηση αλλά και στα επόμενα βήματα και στόχους. Ειδικότερα  για τη Θεσσαλονίκη τις πρωτοβουλίες με επίκεντρο το μετρό, τον ΟΑΣΘ, την ανάδειξη ιστορικού και πολιτιστικού  κεφαλαίου της πόλης και  τις διεθνείς διασκέψεις».

 

Close