«Πολύ σημαντική η επιχειρηματική αποστολή με τον πρωθυπουργό στα Σκόπια»

«Πολύ σημαντική η επιχειρηματική αποστολή με τον πρωθυπουργό στα Σκόπια»

«Πολύ σημαντική η επιχειρηματική αποστολή με τον πρωθυπουργό στα Σκόπια»

«Έχουμε ζητήσει την απόσυρση της αλβανικής υπουργικής απόφασης, αν αληθεύει και τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας» τόνισε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ3.

«Η χώρα μας παρενέβη στο ανώτερο επίπεδο με τη δήλωση του πρωθυπουργού από την τετραμερή συνάντηση στο Βουκουρέστι, όπου έδειξε πως τα Βαλκάνια είναι πλέον ένας ενεργειακός κόμβος, στον οποίο η χώρα μας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο» πρόσθεσε για να συμπληρώσει αναφορικά με την Αλβανία «ότι η ενταξιακή της πορεία, δεν πρέπει να ξεχνά πως περνά από την Αθήνα».

Ερωτηθείς για τα εμπορικά σήματα της Βόρειας Μακεδονίας και αυτά της χώρας μας απάντησε πως τα «ΠΟΠ προϊόντα αφού είμαστε μέλος της ΕΕ ισχύουν ως έχουν κι είναι απόλυτα προστατευμένα ενώ αυτά γεωγραφικής ένδειξης θα εξεταστούν από την αρμόδια Επιτροπή, όπως ορίζει η συμφωνία των Πρεσπών και θα πρέπει η γειτονική μας χώρα να αφαιρέσει και να αλλάξει όλες της τις ετικέτες που θα πρέπει να αναγράφουν ως χώρα προέλευσης των προϊόντων της το Βόρεια Μακεδονία και όχι Macedonia».
Κλείνοντας σημείωσε πως ο ρόλος που επέλεξε να παίξει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης είναι καθαρά πολιτικός και δεν συνάδει με τη θέση του καθώς το Επιμελητήριο είναι πρόσωπο δημοσίου δικαίου.
«Η επιχειρηματική αποστολή με τον πρωθυπουργό στα Σκόπια είναι πολύ σημαντική και δεν είναι για το θεαθήναι ούτε μπορεί να απαξιώνεται, οι δηλώσεις του Ζορπίδη έρχονται σε αντίθεση με το καταστατικό του φορέα που είναι πρόεδρος και αντιστρατεύεται τον ρόλο που θα έπρεπε να έχει» τόνισε.

 

Close