«Προσφυγικό είναι και όχι μεταναστευτικό το πρόβλημα» (video)

«Προσφυγικό είναι και όχι μεταναστευτικό το πρόβλημα» (video)

«Προσφυγικό είναι και όχι μεταναστευτικό το πρόβλημα» (video)

Για τη διεθνοποίηση της γενοκτονίας των Ποντίων, την τουρκική εισβολή στη Συρία και την στάση της Ευρώπης, τόσο για τους Κούρδους, όσο και για την κυπριακή ΑΟΖ και το προσφυγικό που χρησιμοποιεί ως απειλή ο Ερντογάν μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.
«Στις κρίσιμες συνομιλίες τόσο στον ΟΗΕ με τον Ερντογάν, όσο και στην Αθήνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δεν ετέθη το ζήτημα της παραβατικότητας της Τουρκίας. Υπάρχει υστέρηση χρονική και ουσίας στην αντίδραση της κυβέρνησης ως προς την ενεργοποίηση των κυρώσεων» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

 

«Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει αξιοποίηση των συμπερασμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, στη Σύνοδο της Βάρνας» πρόσθεσε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου «για την αδράνεια σε διεθνές επίπεδο απέναντι στην κατάφωρη παραβίαση των κανόνων διεθνούς δικαίου από την Τουρκία, η οποία είχε από καιρό εξαγγείλει την πρόθεση εισβολής της στη Συρία».

Κλείνοντας σημείωσε ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες «αναφέρει ως πρόσφυγες και τους προερχόμενους από το Αφγανιστάν και το ζήτημα στη χώρα μας είναι κυρίως προσφυγικό κι όχι μεταναστευτικό όπως θέλει να το βαφτίσει η κυβέρνηση. Κι όσο υπάρχει φτώχεια και πόλεμοι τόσο το πρόβλημα θα μεγαλώνει».

 

 

Close