«Πυρήνας της πολιτικής της ΝΔ η αντιμεταρρύθμιση» (video)

«Πυρήνας της πολιτικής της ΝΔ η αντιμεταρρύθμιση» (video)

«Πυρήνας της πολιτικής της ΝΔ η αντιμεταρρύθμιση» (video)

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βγάζοντας τη χώρα από τα Μνημόνια και εφαρμόζοντας μια συγκεκριμένη πολιτική, κατάφερε να αναβαθμίσει την προοπτική της στην οικονομία και οι αναβαθμίσεις και τα χαμηλά επιτόκια, αλλά και το "μαξιλάρι" των 37 δισεκατομμυρίων, όλες αυτές οι κινήσεις που βλέπετε τώρα, είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής», τόνισε, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Ο κ.Μητσοτάκης βγήκε λέγοντας προεκλογικά, ότι δεσμεύεται να μειώσει τα πλεονάσματα και δεν το έκανε.Υπήρξε μια στροφή της ΝΔ για την ελάφρυνση των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. Αυτό δεν της επέτρεψε να κάνει αυτά που είχαμε εμείς στο πρόγραμμά μας. Εμείς είχαμε στο πρόγραμμά μας τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο μισό για το 2020 και τον πλήρη μηδενισμό της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ» είπε στη συνέχεια.

«Η ΝΔ ακολούθησε άλλη πολιτική και από μόνη της η μείωση της φορολογίας δε σημαίνει αυτόματα και ότι έρχεται η ανάπτυξη» σημείωσε.

«Η ανάπτυξη, αν δεν στηριχτεί στους εργαζόμενους δεν φέρνει νέες και καλές δουλειές. Στην ουσία αυτό που κάνει τώρα η ΝΔ είναι επιστροφή στην πολιτική του 2012, με συμπίεση του εργατικού κόστους και μειωμένους μισθούς, που αντί να φέρει ανάπτυξη έφερε αύξηση της ανεργίας» εξήγησε

«Θεωρώ ότι είναι μια αντιμεταρρύθμιση», επεσήμανε, και «ειδικά διατάξεις, που η εφαρμογή τους, θα κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους».

«Πώς αυτή η ανάπτυξη που από το 4% που έλεγε η ΝΔ, την κατέβασε στο 2,8% θα ωφελήσει τους εργαζόμενους, όταν στην ουσία καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις;» ρώτησε στη συνέχεια

«Το ελκυστικό προς τους επενδυτές κλίμα της ΝΔ πώς μεταφράζεται;» αναρωτήθηκε «με αυτά που έλεγε ο κ.Βρούτσης το 2012 με τον υποκατώτατο μισθό στους νέους, που υποτίθεται πως θα έφερνε νέες θέσεις εργασίας και οδήγησε σε αύξηση της ανεργίας;»

«Το αποεπενδυτικό κλίμα του 2012 επιστρέφει», προειδοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με την αντιμεταρρύθμιση, που επιχειρεί η ΝΔ.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στους εορτασμούς της Θεσσαλονίκης που όπως είπε θα μπορούσαν να είναι πενθήμεροι, καθώς, πέραν όλων των άλλων, έχουμε θεσμοθετήσει ως τοπική επέτειο και την 30η Οκτωβρίου του 1944, ημέρα που ο ΕΛΑΣ απελευθέρωσε την πόλη από το ναζιστικό και φασιστικό ζυγό.

.

 

 

Close