Στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Διαχείρισης Υδάτων της UNESCO

Στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Διαχείρισης Υδάτων της UNESCO

Στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Διαχείρισης Υδάτων της UNESCO

Επικύρωση από την UNESCO της λειτουργίας του Κέντρου Κατηγορίας ΙΙ για τη Διαχείριση Υδάτων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Στην επικύρωση της λειτουργίας του Κέντρου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων (ΚΕΟΔΥ) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως Κέντρου UNESCO Κατηγορίας ΙΙ προέβη ο διεθνής οργανισμός με επιστολή του.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται ως επισφράγισμα της υπογραφής του Τελικού Συμφωνητικού Ίδρυσης του Κέντρου UNESCO Κατηγορίας ΙΙ για τη Διαχείριση Υδάτων τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία, μεταξύ άλλων της Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας της UNESCO για θέματα Φυσικών Επιστημών, κας Flavia Schlegel και του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Αμανατίδη.

Για το περιεχόμενο της επιστολής, που σημαίνει την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Κέντρου ενημέρωσε σήμερα, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, τον κ. Αμανατίδη η Πρόεδρος του Κέντρου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων (ΚΕΟΔΥ) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κα Ελπίδα Κολοκυθά.

Από πλευράς του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επιτυχή αυτή έκβαση, η οποία ενισχύει τόσο τη διεθνή παρέμβαση της χώρας, όσο και την πόλη της Θεσσαλονίκης, ως τόπου δραστηριοποίησης του Κέντρου.

Close