Συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στο Ρ/Σ « Έναντι»

Συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στο Ρ/Σ « Έναντι»

Συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στο Ρ/Σ « Έναντι»

«Είχε γίνει μεγάλη συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για τα ενεργειακά θέματα και όλα τα κόμματα γνωρίζουν για τον σχεδιασμό έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων της κυβέρνησης» δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης στη συνέντευξη, που παραχώρησε στο ραδιοσταθμό «Έναντι».

Ερωτηθείς για την ένταση που έχει δημιουργηθεί μετά το θάνατο του ομογενούς μας στην Αλβανία είπε πως «η Ελλάδα υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας σε όλη την Αλβανία και θέλει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών επεσήμανε ότι όλα αυτά τα χρόνια το πρόβλημα κρυβόταν κάτω από το χαλί και τώρα επιλύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για τις δύο χώρες. «Φόβοι μπορεί να υπάρχουν καθώς η συμφωνία είναι δυναμική, αλλά η χώρα μας έχει δικλείδες ασφαλείας, αν η ΠΓΔΜ υπαναχωρήσει σε θέματα αλυτρωτισμού. Αν υπογράψει και δεν τα εφαρμόσει έχουμε τη δυνατότητα να εμποδίσουμε τη διαδικασία ένταξή τους είτε στην ΕΕ είτε στο ΝΑΤΟ» πρόσθεσε «υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας μέσα στη συμφωνία και μου κάνει εντύπωση που ακούω τα ίδια επιχειρήματα από την σκοπιανή αντιπολίτευση και τη ΝΔ».

Close