«Το ΚΙΝΑΛ έχει γίνει ουρά της Νέας Δημοκρατίας»

«Το ΚΙΝΑΛ έχει γίνει ουρά της Νέας Δημοκρατίας»

«Το ΚΙΝΑΛ έχει γίνει ουρά της Νέας Δημοκρατίας»

Για «οπισθοχώρηση και εφαρμογή νεοφιλελεύθερης συντηρητικής πολιτικής, η οποία γυρίζει σε πολιτικές που χτυπούν τα εργατικά δικαιώματα, τους μισθούς και βέβαια είναι για τους λίγους και τους ημέτερους» μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

Σημείωσε μάλιστα ότι η κυβερνητική πολιτική «δίνει περιθώρια και θάρρος στον ΣΕΒ να ζητάει ακόμα περισσότερα, εφαρμόζοντας μνημονιακές πολιτικές χωρίς ένα μνημόνιο». Εκτίμησε επίσης πως «οτιδήποτε θετικό υπάρχει σήμερα οφείλεται σε αποφάσεις της δικής μας διακυβέρνησης».

Κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση που υπάρχει για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού δήλωσε πως «το ΚΙΝΑΛ πρέπει να εξηγήσει την αλλαγή της στάσης του» καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «διαπραγματεύεται συνολικά ένα πακέτο και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και για τον εκλογικό νόμο και έχει γίνει ουσιαστικά ουρά της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κάτι το οποίο φαινόταν και προεκλογικά».

Σε σχέση με την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως «η αύξηση της αστάθειας και οι νέες εστίες πολεμικών συγκρούσεων μόνο καλό δεν προοιωνίζουν για την περιοχή. Έστω και αργά νομίζω ότι υπάρχουν αντιδράσεις σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, κατά πόσο αυτό θα καταστεί ικανό να σταματήσει τις επιθέσεις των Τούρκων και την εισβολή ουσιαστικά στην Συρία θα φανεί».

Αναφορικά δε με τις επιπτώσεις της εισβολής στο ζήτημα του προσφυγικού, σχολίασε πως η «μέχρι τώρα αντιμετώπιση του προσφυγικού δεν προμηνύει κάτι καλό, η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη. Η ΝΔ ήταν αγκυλωμένη και παγιδευμένη στις ιδεοληψίες και σε αυτά που έλεγε προεκλογικά».

Τόνισε, μάλιστα, πως στην κυβέρνηση «δείξανε μια ανικανότητα και μια καθυστέρηση γιατί διέλυσαν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής».

«Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη. Τότε φωνάζανε, τώρα ζητούν την στήριξη τους, και δυσκολεύονται με ακραία φαινόμενα που άφησαν να καλλιεργηθούν με αποτέλεσμα την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης. Ρατσιστικά στερεότυπα και πολιτικές μισαλλοδοξίας ήταν το χαρακτηριστικό της προεκλογικής περιόδου και τώρα το βρίσκει μπροστά της η ΝΔ» συμπλήρωσε ο Γιάννης Αμανατίδης.

Αναφορικά με την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε όλη την ελληνική κοινωνία, η οποία βλέπει να κινδυνεύουν οι κατακτήσεις της, θέλει μια προοδευτική κατεύθυνση για τη χώρα».

Ζητούμενο, σύμφωνα με τον ίδιο, «η συμμετοχή και η διεύρυνση των στόχων, να αγκαλιάσουμε περισσότερα κοινωνικά στρώματα». «Η κοινωνική πρόοδος και η προοδευτική κατεύθυνση που πρέπει να έχει η χώρα, μπορεί να γίνει μόνο με τη συμμετοχή του κόσμου» δήλωσε καταληκτικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΗΧΗΤΙΚΟhttps://soundcloud.com/user-899349255/912a

 

 

 

 

Close