Αμανατίδης στο Κόντρα: «Ανάγκη για εθνική στρατηγική» (video)

Αμανατίδης στο Κόντρα: «Ανάγκη για εθνική στρατηγική» (video)

Αμανατίδης στο Κόντρα: «Ανάγκη για εθνική στρατηγική» (video)

«Η εθνική στρατηγική ζητούμενο» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα».

Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε μια πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική και ως αντιπολίτευση προκρίνει το αρραγές εθνικό μέτωπο, έναντι κάθε απειλής, στο οποίο όμως δεν υπάρχει θέση για προβλεψιμότητες.

«Πάτριοτ, εκτέλεση Σουλεϊμανί, δίκτυα 5G, έγιναν στο πλαίσιο της πολιτικής...προβλεψιμότητας» σημείωσε, που ακολούθησε η ΝΔ και η οποία οδήγησε στο να μην λάβει την έμπρακτη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπως φάνηκε και από την τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

«Έχασε η κυβέρνηση το momentum» τόνισε, παραθέτοντας κι άλλες χαμένες ευκαιρίες, όπως ήταν η Διάσκεψη του Βερολίνου για το λιβυκό ζήτημα και τα προβλήματα που ανέκυψαν στη Μεσόγειο μετά το ανυπόστατο σύμφωνο Ερντογάν-Σάρατζ και τις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Πρέπει να παρακολουθούμε στενά την Τουρκία και να μην μένουμε...απόντες» σχολίασε για την εξωτερική πολιτική της ΝΔ, που δείχνει να έπεται των εξελίξεων. (Δείτε το σχετικό βίντεο)

 

 

Close