«Η συνεργασία των Διασπορών αντανακλά τις καλές σχέσεις των λαών»

«Η συνεργασία των Διασπορών αντανακλά τις καλές σχέσεις των λαών»

«Η συνεργασία των Διασπορών αντανακλά τις καλές σχέσεις των λαών»

«Οι καλές σχέσεις μεταξύ των τριών χωρών: Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου φαίνονται και στον τομέα των Διασπορών τους» υποστήριξε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, που προσκλήθηκε και παραβρέθηκε, ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς, στην συνέντευξη Tύπου της τριμερούς διακρατικής, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Προσθέτοντας ότι «έτσι ακριβώς, όπως είχαμε ξεκινήσει πριν από χρόνια ως κυβέρνηση, η εμβάθυνση αυτών των σχέσεων βοηθάει στην περαιτέρω προώθηση των ζητημάτων, τα οποία μας καίνε στη ευρύτερη περιοχή» καθώς είναι έκδηλη σε διεθνές επίπεδο, η τουρκική προκλητική επιθετικότητα και μείζονος σημασίας για εμάς, την Κύπρο και την Αίγυπτο.

«Η συνεργασία μεταξύ των Διασπορών έχει αντανάκλαση και στη συνεργασία των ίδιων των λαών» σημείωσε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, που συνηθίζει να ξεκαθαρίζει πως «οι λαοί έχουν φίλους και τα κράτη συμφέροντα» και σε αυτό το πλαίσιο οι συνέργειες με αμοιβαία οφέλη, είναι sine qua non.

«Κάτι που μια περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται από αστάθεια, έχει όλο και περισσότερη ανάγκη. Συνέργειες, οι οποίες θέλουν εμβάθυνση», όπως είπε.

«Κάτι το οποίο το ξεκινήσαμε και χαίρομαι πολύ, που δυναμώνει μέρα με την μέρα».

 

Close