Ο Γιάννης Αμανατίδης στο «KONTRA Channel» (video)

Ο Γιάννης Αμανατίδης στο «KONTRA Channel» (video)

Ο Γιάννης Αμανατίδης στο «KONTRA Channel» (video)

Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης καλώντας την κυβέρνηση «να σηκώσει τον πήχη στην εξωτερική της πολιτική», καθώς όπως είπε «έχουν γίνει σουρωτήρι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αμφισβητούνται, εδώ και 40 μέρες».

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα» επέκρινε, κατά κύριο λόγο, τη μεγάλη καθυστέρηση, που επέδειξε η ΝΔ απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και κατά δεύτερο, την έλλειψη στρατηγικής και τη διγλωσσία μεταξύ Μαξίμου και ΥΠΕΞ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι καμπανάκι, αλλά καμπάνες έκρουσε για μήνες, προκειμένου να προειδοποιήσει πως η πολιτική κατευνασμού δεν έχει αποτέλεσμα» υπενθύμισε, εξηγώντας στη συνέχεια, πως δεν μπορούν να γίνονται δεκτές, μονομερείς ενέργειες μεταξύ γειτονικών κρατών για τη δημιουργία τετελεσμένων.

«Χρειάζεται πολιτική συνεννόηση κάτι που ο κύριος Μητσοτάκης αποφεύγει, εδώ κι ένα χρόνο και δεν συγκαλεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, που θα βοηθούσε στην χάραξη εθνικής στρατηγικής» σημείωσε. «Αυτό το βάρος για τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να το σηκώσει μόνη μία κυβέρνηση, επειδή έχει την πλειοψηφία στη Βουλή» τόνισε καταδεικνύοντας τη διγλωσσία που δείχνουν οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, από τα κυβερνητικά στελέχη και τον πρωθυπουργό, με αποτέλεσμα να στέλνονται αντιφατικά μηνύματα.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης μίλησε ακόμη για τις σημαντικές συμφωνίες οριοθέτησης των ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο, καθώς και για την πάγια εθνική θέση απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου»:

Close