«Πληγή για τη Θεσσαλονίκη οι κυβερνητικές παλινωδίες» (ηχητικό)

«Πληγή για τη Θεσσαλονίκη οι κυβερνητικές παλινωδίες» (ηχητικό)

«Πληγή για τη Θεσσαλονίκη οι κυβερνητικές παλινωδίες» (ηχητικό)

«Αρκετό καιρό, η κυβέρνηση λειτουργεί χωρίς σχέδιο, απέναντι στην πανδημία, με συνεχείς παλινωδίες και με αποτέλεσμα να πλήττεται ακόμη και η αξιοπιστία των μέτρων που εξαγγέλλονται» επισήμανε, μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Θέμα 104,6», ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης.

«Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Πάτρα ήταν η επιτομή» σημείωσε, «δεν μπορείς να λες στον κόσμο την Τετάρτη "θα ανοίξεις" και την Παρασκευή "θα κλείσεις" με τους καταστηματάρχες να έχουν προετοιμαστεί και να έχουν κάνει, ήδη, παραγγελίες».

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε πως παραμένει υπεύθυνη, ζητώντας, μάλιστα, εθνική συνεννόηση «καθώς έχουμε συνεχή αύξηση κρουσμάτων και μεγάλο αριθμό νεκρών, παρά το λοκντάουν των πέντε μηνών».

«Ασκήσαμε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που έγινε το άνοιγμα στον Τουρισμό, το περασμένο καλοκαίρι» εξήγησε, «το άνοιγμα των σχολείων και καταθέσαμε προτάσεις για την οικονομία και το ΕΣΥ ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού» υπενθύμισε, προσθέτοντας πως «ένα πρώτο βήμα, προς την σωστή κατεύθυνση, θα ήταν η κυβέρνηση να αναγνωρίσει τα λάθη της, όχι μόνο για να μην τα επαναλάβει, αλλά επειδή τα μέτρα που λαμβάνει, εκ των υστέρων, έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος».

Μιλώντας, τέλος, για τα ελληνοτουρκικά, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών σχολίασε πως ο Τούρκος πρόεδρος «πιεζόμενος από την οικονομία, πιθανόν να θέλει να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης αλλού» για αυτό και καλλιεργεί εντυπώσεις περί πραξικοπήματος. Όσο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ανέφερε πως «δυστυχώς, απουσιάζει η στρατηγική, την ώρα που υπάρχουν σοβαρά ζητήματα σε σχέση με το Κυπριακό και τα άλλα εθνικά θέματα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στο «Θέμα 104,6»:

 

Related Articles

Close