«Η κυβέρνηση κρύβεται για την εξαγωγή ή όχι του Predator στο Σουδάν;» (βίντεο)

«Η κυβέρνηση κρύβεται για την εξαγωγή ή όχι του Predator στο Σουδάν;» (βίντεο)

«Η κυβέρνηση κρύβεται για την εξαγωγή ή όχι του Predator στο Σουδάν;» (βίντεο)

«Αυτό το Πάσχα βάρυνε η τραγωδία των Τεμπών» επισήμανε, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης, «δεν ήταν ίδιο Πάσχα, ήταν διαφορετικό, βαρύ» είπε, μιλώντας σήμερα, στην ΕΡΤ1.

Ερωτηθείς, αμέσως μετά, για τις καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών απάντησε πως «στον ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα έμφυλης βίας είμαστε απόλυτοι και λήφθηκε άμεσα πολιτική απόφαση».

Διαχώρισε, μάλιστα, την υπόθεση από τη δίωξη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, την οποία χαρακτήρισε «πολιτική», προσθέτοντας ότι «πρόκειται να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς άλλο είναι η δίκη προθέσεων κι άλλο οι πράξεις και το ελληνικό Δημόσιο δεν ζημιώθηκε από το Νίκο Παππά, το αντίθετο».

Για το ζήτημα της εξαγωγής του Predator, ο Γιάννης Αμανατίδης υποστήριξε πως «την περίοδο των παρακολουθήσεων, των οποίων ενορχηστρωτής ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αποκαλύφθηκε έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών για άδεια εξαγωγής του κακόβουλου λογισμικού στη Μαδαγασκάρη και μία ακόμη χώρα της ανατολικής Αφρικής».

«Έγινε ΕΔΕ για το ζήτημα αυτό» υπενθύμισε και «ζητήσαμε από την κυβέρνηση να μας δώσει τα αποτελέσματά της και εάν η χώρα μας ενεπλάκη -έστω με αυτόν το τρόπο- στην εμφύλια σύρραξη που μαίνεται στο Σουδάν».

Παρακολουθήστε ολόκληρη την παρέμβαση του Γιάννη Αμανατίδη:

Related Articles

Close