«Χρειάζονται οριζόντια μέτρα στήριξης αντίστοιχα των αναγκών της κοινωνίας» (video)

«Χρειάζονται οριζόντια μέτρα στήριξης αντίστοιχα των αναγκών της κοινωνίας» (video)

«Χρειάζονται οριζόντια μέτρα στήριξης αντίστοιχα των αναγκών της κοινωνίας» (video)

«Οι μετακινήσεις να περιοριστούν και να ακολουθηθούν οι οδηγίες των ειδικών από όλους ενώ χρειάζονται πιο γενναίες αποφάσεις από την κυβέρνηση και μέτρα για την υγεία, την οικονομία, την κοινωνική πρόνοια και την αλληλεγγύη» επεσήμανε, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1, ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας που πλήττει την Ευρώπη.

«Ειδικότερα για την υγεία, να ολοκληρωθούν οι 2.000 προσλήψεις. Χρειάζεται άμεση προκήρυξη 4.000 και να τρέξουν άμεσα οι προκηρύξεις και οι διαγωνισμοί για επιπλέον προσωπικό και υλικό, όπως και η ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά» τόνισε στη συνέχεια, εξηγώντας στα στενά τηλεοπτικά χρονικά όρια, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κάτω από τις νέες συνθήκες, που επέβαλλε και στην ελληνική πραγματικότητα ο ιός Covid-19.

«Εμείς ζητήσαμε απαγόρευση  των απολύσεων, όχι αναστολή των συμβάσεων» είπε «έπρεπε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να είχε την πλήρη καταβολή από το κράτος των μισθολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, που πλήττονται από την πανδημία».

«Εδώ έχουμε μια βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων» σημείωσε ενώ ζήτησε έκτακτο ειδικό επίδομα ίσο τουλάχιστον με το 1/12 του περσινού καθαρού εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και έκτακτο επίδομα για τα χαμηλά εισοδήματα και ταυτόχρονα, καμία διακοπή παροχών κοινωνικής ωφέλειας, για έξι μήνες.

«Πρέπει η κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες και με ΠΝΠ» είπε.

«Εμείς, ως αξιωματική αντιπολίτευση, δείξαμε μεγάλη συνέπεια και ευθύνη, γι αυτό και στηρίξαμε όσες κυβερνητικές πρωτοβουλίες κινούνταν στη σωστή κατεύθυνση» πρόσθεσε δε, ότι «δεν μπορούν, όμως, οι κυβερνητικές αποφάσεις να είναι αποσπασματικές, τώρα που έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία και το (δημοσιονομικό) χώρο».

«Τα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να μειωθούν όχι μόνο για το 2020. Πρέπει να γίνουν θετικές αλλαγές και είναι μια ευκαιρία να προστατευθεί πλήρως η πρώτη κατοικία» εξήγησε. «Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει την κοινωνία όρθια και θωρακισμένη» κατέληξε, αρκεί να ληφθούν γενναίες αποφάσεις στη σωστή κατεύθυνση.

Τέλος, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της «μάχης» κατά του ιού, τόσο στο χώρο της υγείας, όσο και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας (μεταφορές, Δήμοι, καταστήματα διατροφής, καθαριότητα, και αλλού), όπου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να προσφέρουν.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο

 

Close