Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τη συνέχιση σκληρών και επώδυνων μέτρων έδωσαν απόψε στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες μέλη της ΓΣΕΕ, των Εργατουπαλληλικών Κέντρων Βορείου Ελλάδος και της ΑΔΕΔΥ που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

«Οι εργαζόμενοι είναι εδώ και απαιτούν εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς τους για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια. Οι ελληνικές οικογένειες δεν μπορούν να ζήσουν με πεντακόσια ευρώ ενοίκιο και διακόσια πενήντα ευρώ ρεύμα» δήλωσε ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από έξι διαφορετικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα από το άγαλμα Ελ. Βενιζέλου, την Πλατεία ΧΑΝΘ, την Καμάρα, τον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην νέα παραλία. Ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις ενώ το κέντρο της Θεσσαλονίκης έκλεισε από νωρίς το απόγευμα.

Το παρών έδωσε και ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης, μαζί με τη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμμτος Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη, την τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, το Διονύση Τεμπονέρα, γιο του Νίκου Τεμπονέρα, και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τους υπόλοιπους νομούς.

Επικεφαλής στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη σημερινή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στο Άγαλμα Βενιζέλου η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου έκανε λόγο για «κυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων εμμονών και των υποκλοπών.

«Ο πρωθυπουργός των κοριών και της φτωχοποίησης σε λίγη ώρα θα παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης την εικόνα μιας φανταστικής χώρας. Η μεγάλη όμως συγκέντρωση που θα έχουμε σήμερα δείχνει ότι πλέον κανένας δεν τον πιστεύει. Οι πολίτες καθημερινά μένουν άναυδοι από τις αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων του καθεστώτος Μητσοτάκη, της επιχείρησης συγκάλυψης και αποσιώπησης στοιχείων. Όπως, επίσης, οι πολίτες και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας βιώνουν τη φτωχοποίηση, την ανέχεια και την απόγνωση. Για όλους αυτούς τους λόγους λέμε ότι είναι μια κυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων εμμονών και των υποκλοπών», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σβίγκου.

«Ο ελληνικός λαός λέει έως εδώ. Έως εδώ στο καθεστώς Μαξίμου ΑΕ, ως εδώ στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού, ως εδώ σε απευθείας αναθέσεις, ως εδώ στον αυταρχισμό απέναντι στους Έλληνες εργαζόμενους και στις Ελληνίδες εργαζόμενες. Γι' αυτό το λόγο και θεωρούμε ότι μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση, μόνο η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία που θα οδηγήσει στην προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο και μπορεί να επαναφέρει τη δημοκρατία», υπογράμμισε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Related Articles

Close