«Εθνική συνεννόηση και στρατηγική πιο αναγκαίες από ποτέ» (ηχητικό)

«Εθνική συνεννόηση και στρατηγική πιο αναγκαίες από ποτέ» (ηχητικό)

«Εθνική συνεννόηση και στρατηγική πιο αναγκαίες από ποτέ» (ηχητικό)

Για τις τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις και την στάση του γγ του ΝΑΤΟ ενόψει της διεύρυνσης της Συμμαχίας, μίλησε σήμερα στο Α΄ Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης.

«Η πολιτική ηγεσία στην Τουρκία συνδυάζει όλα τα στοιχεία του αναθεωρητισμού σε ένα αφήγημα, που εκλαϊκεύεται από τα εγχώριά τους ΜΜΕ και προωθείται με δυναμικό τρόπο» επισήμανε.

Ως εκ τούτου, όπως εξήγησε «υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος να επιδειχθεί ανοχή ή και να ενσωματωθούν οι τουρκικές θέσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο στον ευρύτερο ευρωατλαντικό ή περιφερειακό διάλογο».

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτίμησε, πως είναι απαράδεκτο το παζάρι της Άγκυρας με τα F-16 για να συναινέσει στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και η κυβέρνηση θα πρέπει να προστατέψει τα εθνικά μας συμφέροντα, τονίζοντας πως «η εθνική συνεννόηση και στρατηγική, είναι πιο αναγκαίες από ποτέ».

«Ενισχύεται η προκλητική παραβατικότητα της Τουρκίας με την πολιτική των ίσων αποστάσεων εκ μέρους του Γενς Στόλτενμπεργκ και περιμένω να δω την αντίδραση της κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ», σημείωσε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στον Θάνο Σιαφάκα:

Related Articles

Close