«Νέα Αρχή για μια νέα Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη, προκοπή, δημοκρατία» (βίντεο)

«Νέα Αρχή για μια νέα Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη, προκοπή, δημοκρατία» (βίντεο)

«Νέα Αρχή για μια νέα Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη, προκοπή, δημοκρατία» (βίντεο)

Την πρώτη του ομιλία ως σύνεδρος- παρά τη συνεχή πολύχρονη παρουσία ως εκλεγμένος σε όλα τα συνέδρια- έδωσε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης συνειδητοποιώντας, όπως είπε, την ιστορική ευθύνη σε αυτή την κρίσιμη για όλους συγκυρία.

«Έχουμε βαριές παρακαταθήκες αλλά και ρίζες στους εργατικούς αγώνες αλλά και στον Μάη του 36. Στους αγώνες και τις θυσίες ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό» υπενθύμισε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, φθάνοντας μέχρι τους αγώνες που δόθηκαν για να βγει η χώρα μας από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

«Με στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων, με ρύθμιση του χρέους και με προϋποθέσεις τέτοιες ώστε να μπορεί η χώρα να προστατεύεται σε κρίσεις» σημείωσε για να αναφερθεί, στη συνέχεια στην άσκηση ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναβαθμίσαμε τη θέση της χώρας αναδεικνύοντας την ως πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης» είπε.

Μιας πολιτικής που ακολούθησε η ανατροπή ακόμη και πάγιων εθνικών μας θέσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως επεσήμανε.

«Πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους να τολμήσουμε να ξαναεμπιστευτούμε τα μέλη μας» παρότρυνε τους συνέδρους με σκοπό την «ενεργοποίηση όλων των οργανώσεων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Έχουμε το σχέδιο και το όραμα για μια νέα Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη» τόνισε, ευχόμενος «δουλειά και καλόν αγώνα»

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία του Γιάννη Αμανατίδη:

Related Articles

Close