«Η δυναμική της πολιτικής αλλαγής και νίκης αποτυπώνεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» (βίντεο)

«Η δυναμική της πολιτικής αλλαγής και νίκης αποτυπώνεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» (βίντεο)

«Η δυναμική της πολιτικής αλλαγής και νίκης αποτυπώνεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» (βίντεο)

«Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτυπώνεται η δυναμική της πολιτικής αλλαγής, που έχει ανάγκη η χώρα» επισήμανε, μιλώντας στην «ERT-NEWS», o βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης.

«Η ποσόστωση του 50% για τις γυναίκες υπάρχει και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας- όπως αποφασίστηκε στο συνέδριο μας- με το ψηφοδέλτιο να απαρτίζεται από νέους ανθρώπους, ανθρώπους από τον παραγωγικό τομέα, εκφράζοντας τις αξίες της Αριστεράς, αλλά και τις ρίζες που έχουμε στην κοινωνία» πρόσθεσε και σε αντιδιαστολή-όπως είπε- με το αντίστοιχο ψηφοδέλτιο της ΝΔ «ικανοποιεί τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της κοινωνίας για την επόμενη μέρα».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη σημείωσε, χαρακτηριστικά, πως «η Ελλάδα υπέφερε τέσσερα χρόνια από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Θεσσαλονίκη, όμως, υπέφερε διπλά!».

Ερωτηθείς, μάλιστα, για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Βόρεια Ελλάδα, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, απάντησε ότι «η ΝΔ επένδυσε σε ακροδεξιά στοιχεία, υποκριτικά, απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ταυτίζεται στη Βουλή τότε μαζί τους, μόνο και μόνο για να πάρει τις εκλογές το 2019, με αποτέλεσμα μετά, ορισμένοι να αισθάνθηκαν απογοητευμένοι».

Ως προς τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, τόνισε πως «όλα τα μεγάλα έργα της πόλης, που υλοποιούνταν ή δρομολογήθηκαν από την κυβέρνηση Τσίπρα, πάγωσαν ή καθυστέρησαν όταν ανέλαβε ο Μητσοτάκης».

«Το Μετρό θα μπορούσε να λειτουργεί από το 2021, με 11 από τους 12 σταθμούς του» είπε, ενώ χαρακτήρισε έγκλημα την απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό της Βενιζέλου και εξίσου εγκληματική την απουσία έργων για τη Θεσσαλονίκη από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ.

Κλείνοντας, παρέθεσε τα κύρια σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας ότι οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πλέον γνωστές, εδώ και τέσσερα χρόνια, σε όλα τα κόμματα και στις 21 Μαΐου, «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά θα φέρει στη χώρα μια σταθερή προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας».

«Στις πρώτες 50 ημέρες θα υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ» ανέφερε, «άμεσα αύξηση 10% στους δημόσιους υπαλλήλους, τιμαριθμική αναπροσαρμογή, ανά έτος, ανάλογα με τον πληθωρισμό, 13η σύνταξη, αναστολή των πλειστηριασμών και ρύθμιση χρεών».

Ιδιαίτερη μνεία, τέλος, έκανε στους συνταξιούχους και ειδικότερα στους υπερήλικες και σε εκείνους, που τους καταλογίστηκε να πληρώσουν πρόστιμα, επειδή δεν εμβολιάστηκαν, μολονότι σχεδόν όλοι τήρησαν καραντίνα και έμειναν στα σπίτια τους, κάτι που πλέον είναι δυσβάστακτο.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την παρέμβαση του Γιάννη Αμανατίδη:

Related Articles

Close