«Η κυβέρνηση επέλεξε να πυροδοτήσει την ένταση» επισήμανε, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας σήμερα «Στο Κόκκινο 105,5» για την αστυνομική επιχείρηση με κυβερνητική απόφαση, που έγινε τα ξημερώματα στο ΑΠΘ.
«Δείχνοντας πρωτοφανή καταστολή απαγορεύει στους φοιτητές να μπουν στα Πανεπιστήμια και σε λίγο θα απαγορεύει και τους γιατρούς από τα νοσοκομεία» σχολίασε, δηκτικά, επικρίνοντας, στη συνέχεια, το διάγγελμα του πρωθυπουργού, που ξεκίνησε από τον τραυματισμό του αστυνομικού, χωρίς να πει ούτε μια λέξη για την βία κατά των πολιτών και των φοιτητών.
«Το δημόσιο πανεπιστήμιο δέχεται επίθεση» τόνισε, καθώς εμφανίζει «μια εικόνα εγκατάλειψης, επειδή η κυβέρνηση έχει αποτύχει εξ ολοκλήρου στον τομέα της Παιδείας, φέρνοντας μια σειρά αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων».
«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αντιδημοκρατικό κατήφορο στοχοποιώντας την νεολαία» προειδοποίησε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών επιστώντας την προσοχή στο ρόλο, που μπορεί να διαδραματίσει η Βουλή, όπου αύριο καλείται ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την αστυνομική βία και τη δημοκρατία.