Να επιδείξει υπευθυνότητα και σοβαρότητα η κυβέρνηση (video)

Να επιδείξει υπευθυνότητα και σοβαρότητα η κυβέρνηση (video)

Να επιδείξει υπευθυνότητα και σοβαρότητα η κυβέρνηση (video)

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση» εκτίμησε, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης, καταδεικνύοντας τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ, μολονότι «υπάρχει "οπλοστάσιο" απέναντι στην πανδημία», όπως είπε, σήμερα, στην ΕΡΤ1.

«Η αντιπολίτευση έχει την υπευθυνότητα που της αναλογεί, ανάλογη όμως υπευθυνότητα πρέπει να δείξει και η κυβέρνηση» επεσήμανε.

«Όταν είναι 7% ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις δαπάνες υγείας στον προϋπολογισμό, δεν μπορεί να υπολείπεται τόσο η χώρα μας» υποστήριξε, παραθέτοντας τις προτάσεις, που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αλλά και για την επόμενη μέρα.

«Μια υπεύθυνη κυβέρνηση πρέπει να πάρει τα κατάλληλα μέτρα» είπε.

«Αυτό το ζητάνε και οι γιατροί. Οι κενές λόγω συνταξιοδότησης θέσεις να προκηρύσσονται άμεσα. Να ενταχθούν όλοι οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά. Τρίτον να μην υπάρχει διαχωρισμός στους επικουρικούς, όπως αυτό που κάνει με τις ΜΕΘ (η κυβέρνηση) και να μονιμοποιηθούν όλοι. Και τέταρτον, να αναβαθμίσει τις αποδοχές σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό απευθύνοντας πρόσκληση στους Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού».

Δείτε το σχετικό βίντεο από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1:

 

Close