«Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζει η κυβέρνηση» (ηχητικό)

«Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζει η κυβέρνηση» (ηχητικό)

«Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζει η κυβέρνηση» (ηχητικό)

«Τα δείγματα γραφής και οι ενέργειες, που κάνει η κυβέρνηση, εδώ και 18 μήνες, δείχνουν, σαφώς, πως βαδίζει χωρίς κανένα σχεδιασμό στην εξωτερική μας πολιτική περνώντας από την αδράνεια, στον κατευνασμό, την προβλεψιμότητα και γενικά αντιμετωπίζοντας τις καταστάσεις αλά καρτ» επισήμανε, μιλώντας σήμερα στο Κόκκινο 105,5, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

«Και τώρα έχουμε μια όψιμη θριαμβολογία», εκτίμησε, για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων, η οποία, όμως, όπως είπε «δεν μπορεί να γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την έλλειψη εθνικής στρατηγικής».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει την πρόθεση να συμβάλλει στη χάραξη εθνικής στρατηγικής, ωστόσο, την κύρια ευθύνη την έχει η κυβέρνηση», πρόσθεσε, «που πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζει εκείνη».

Ειδικότερα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης επέμεινε στη σαφή χάραξη κόκκινων γραμμών ενόψει της έναρξης των διερευνητικών επαφών, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει στη διαπραγμάτευση από τη μια πλευρά «μια ισχυρή ατζέντα κυρώσεων εφόσον αποδειχθεί προσχηματικός ο διάλογος» και από την άλλη μια ισχυρή θετική ατζέντα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη:

Related Articles

Close