«Δεν έχει να κερδίσει τίποτα η Θεσσαλονίκη από την παρουσία Μητσοτάκη» (ηχητικό)

«Δεν έχει να κερδίσει τίποτα η Θεσσαλονίκη από την παρουσία Μητσοτάκη» (ηχητικό)

«Δεν έχει να κερδίσει τίποτα η Θεσσαλονίκη από την παρουσία Μητσοτάκη» (ηχητικό)

«Τα ερωτήματα τα οποία έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κατάσταση την οποία βιώνουμε στη Θεσσαλονίκη, νομίζω ότι δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό και το ύφος της ανακοίνωσης» δήλωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» σχετικά με την κριτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε και την ανησυχία του για τις επιπτώσεις από την ματαίωση της φετινής ΔΕΘ.

«Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι εδώ δεν μπορούν πλέον να προχωρούν με δάνεια προς τις επιχειρήσεις, με επιστρεπτέες, δηλαδή προκαταβολές, οι οποίες μπορεί να πάνε σε 10 - 120 δόσεις. Εδώ χρειάζεται από τα ποσά των επιχορηγήσεων και τα ταμεία ανάκαμψης, επιχορήγηση. Φοβόμαστε ότι είναι επιλογή πλέον. Δεν είναι δεν γνωρίζω ή είναι αστοχίες. Είναι πολιτική επιλογή να καταστραφεί συγκεκριμένο οικονομικό κομμάτι, το οποίο θα το πάρουν οι παράγοντες εκείνοι που είναι κοντά στη Νέα Δημοκρατία, ή μεγάλα και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα» εξήγησε.

«Καταστρέφεται κορμός από την ΜΜΕ επιχείρηση. Από τον κόσμο ο οποίος βγαίνει στην ανεργία. Η ανεργία των νέων έχει φτάσει, ήδη, πάλι στο 37,5%, προοπτικές δεν υπάρχουνε και τα μέτρα τα οποία όφειλε να πάρει η κυβέρνηση, τώρα οφείλει να τα πάρει σε διπλό και τριπλό βαθμό» είπε, στη συνέχεια.

«Οδοστρωτήρας ο Μητσοτάκης»

Ο ίδιος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ήρθε πέρσι σαν οδοστρωτήρας στη ΔΕΘ και χτύπησε πίσω τα έργα της Θεσσαλονίκης.

«Χτύπησε πίσω τα έργα της Θεσσαλονίκης, το μετρό πήγε πίσω ενώ θα είχαμε τους 11 σταθμούς σε λειτουργία, στον ΟΑΣΘ έχει πέσει ο στόλος στα 150 λεωφορεία, προφανώς πηγαίνουν πάλι σε καταστάσεις παλαιότερες» επεσήμανε.

«Αντί να κάνουν διορθώσεις επάνω στον διαγωνισμό, τον καταργήσανε. Οι διεθνείς διαγωνισμοί έχουν ημερομηνίες και σκέφτονται τώρα να κάνουν μετά από ένα χρόνο» πρόσθεσε .

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, τόνισε ότι δύο είναι οι κινήσεις στις οποίες έπρεπε να προχωρήσει η κυβέρνηση.

– Να έχει τις κόκκινες γραμμές που είναι τα κυριαρχικά δικαιώματα

– Διεθνείς κανόνες με βάση τους οποίους θα πρέπει να λειτουργεί μια οποιαδήποτε χώρα θέλει την ειρήνη.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση και κάνει αντιφατικές κινήσεις, μαθαίνουμε από τρίτους τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση, είτε στο Βερολίνο είτε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ» τόνισε.

«Η κυβέρνηση εδώ πρέπει να καταλάβει ότι χρειάζονται ξεκάθαρα μηνύματα. Και επειδή ακριβώς πιέζεται και υποχωρεί πολλές φορές σε κάποια πράγματα και δεν κάνει τις σωστές κινήσεις» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας ότι «εκεί θα βοηθούσε συνολικά το Συμβούλιο Αρχηγών των κομμάτων το οποίο βάζει την εθνική φωνή συντονισμένα».

«Θα πρέπει να υπάρχουν ισχυρές κυρώσεις από τη μια πλευρά και από την άλλη η διέξοδος ότι πηγαίνουμε σε διάλογο με ένα και μόνο θέμα με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Αυτή ήταν η πάγια πολιτική. Αν η κυβέρνηση ταλαντεύεται δείχνει αυτό ακριβώς ότι κάνει, τότε υπάρχει πρόβλημα», κατέληξε ο Γιάννης Αμανατίδης.

Covid τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια

«Το μεγάλο σκάνδαλο είναι ότι πλέον δίνει τη δουλειά – και πως τη δίνει. Όταν εσύ (κράτος) δεν έχει αντιδραστήρια, δεν έχεις δομές για να κάνεις τα τεστ, εντάξει ο άλλος πρέπει να το κάνει άρα, ξηλώνονται από την τσέπη του. Αυτό είναι το μεγάλο.

Για τον κ. Μαγιορκίνη υπάρχει συγκεκριμένα ότι κατευθύνονταν προς στο δικό του εργαστήριο ενώ υπάρχει η ιδιότητα του στο συμβούλιο των εμπειρογνωμόνων και ζητήσαμε την παραίτηση του από αυτό».

Ακούστε όλα όσα είπε ο Γιάννης Αμανατίδης σήμερα στον «Flash 99,4».

 

 

Close