«Μένουμε όρθιοι, χωρίς να λείψει κανείς» (ηχητικό)

«Μένουμε όρθιοι, χωρίς να λείψει κανείς» (ηχητικό)

«Μένουμε όρθιοι, χωρίς να λείψει κανείς» (ηχητικό)

«Μένουμε όρθιοι, χωρίς να λείψει κανείς- όχι μόνο για λόγους υγείας- αλλά και από τον κόσμο της εργασίας» τόνισε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας, το πρωί, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

«Η εικονική πραγματικότητα έχει κι αυτή συγκεκριμένες αντοχές και αυτό, που είδαμε να συμβαίνει με την αστυνομία στα νοσοκομεία, χθες, δεν είναι παρά η πραγματική εικόνα αδυναμίας της κυβέρνησης» επεσήμανε.

«Το σταγονόμετρο από το λεφτόδεντρο στην υγεία και η αστυνομία στα νοσοκομεία δείχνουν πώς αντιδρά η κυβέρνηση συνολικά στον κόσμο της εργασίας και όχι μόνο απέναντι στη δημόσια υγεία» εξήγησε, αφού είχε ήδη αναφερθεί στα εκατομμύρια που διέθεσε για επικοινωνιακούς λόγους σε συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Στον αντίποδα, όπως είπε, βρίσκεται η εικόνα των πυροσβεστών έξω από το ΑΧΕΠΑ. «Στη Θεσσαλονίκη είδαμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, που υπερασπίζονται συνολικά τον κόσμο της εργασίας» σχολίασε, για να αναλύσει στη συνέχεια την πολιτική, που ακολουθεί η ΝΔ, απέναντι στην κοινωνία με αποψίλωση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας.

«Το εθνικό σύστημα υγείας πρέπει να βγει ενισχυμένο από αυτή την κρίση, πρέπει να γίνουν άμεσες και μόνιμες προσλήψεις γιατρών» είπε.

«Ζούμε μέρες κατάρριψης των μύθων και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη» πρόσθεσε, «αλλάζουν θέσεις κάνοντας την ανάγκη φιλότιμο αυτοί που ήταν αντίθετοι στα ευρωομόλογα και ζητούσαν πιστοληπτική γραμμή στήριξης για την έξοδο από τα μνημόνια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτάσεις και η πολιτική συζήτηση θα ανοίξει, επειδή η ελληνική κοινωνία είναι πιο ώριμη και έχει ανοικτά ευήκοα ώτα», εκτίμησε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη χρηματοπιστωτική κρίση εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά γενικότερη κρίση της οικονομίας.

«Η οικονομία τους χρειάζεται όλους για να λειτουργήσει. Αν αυτό δε γίνει, αύριο θα είναι αργά».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Close