Με ευθύνη και καθημερινούς αγώνες τιμούμε το σύνθημα: «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» (video)

Με ευθύνη και καθημερινούς αγώνες τιμούμε το σύνθημα: «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» (video)

Με ευθύνη και καθημερινούς αγώνες τιμούμε το σύνθημα: «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» (video)

«Οι νεκροί του Πολυτεχνείου:" δεν κοιμούνται. Δεν πεθαίνουν. Προσμένουν να σημάνουν την Ανάσταση". Το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι διαχρονικό και συνεχές. Με ευθύνη και καθημερινούς αγώνες τιμούμε το σύνθημα: Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» δήλωσε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης, αμέσως μετά την συμβολική κατάθεση στεφάνου και λουλουδιών, σήμερα, στην είσοδο του Επταπυργίου-Γεντί Κουλέ, χώρο μαρτυρίου για πολλούς αγωνιστές της Δημοκρατίας.

Στη συμβολική κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών, πέραν των στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχαν και τέσσερα μέλη του αντιδικτατορικού αγώνα: οι Σπύρος Σακέτας, Ρία Καλφακάκου, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Γιάννης Βασιλακάκης.

«Ο αγώνας για Δημοκρατία και Ελευθερία συνεχίζεται. Εμείς που κάναμε εδώ στο Γεντί Κουλέ αυτή η μέρα μας δίνει το κουράγιο και αναζωογονεί για τους αγώνες για τη Δημοκρατία, η οποία κλονίζεται αυτές τις μέρες, θυμίζει μέρες του ’67» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Σακέτας.

Από την μεριά της η Ρία Καλφακάκου δήλωσε πως «εμείς που ζήσαμε το Πολυτεχνείο ξέρουμε ότι το διαχρονικό του μήνυμα δεν θα σβήσει από τις καρδιές των ανθρώπων, που είναι η αντίσταση στην τυραννία και ο αγώνας για Δημοκρατία και ελευθερία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου, 47 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τα μηνύματα που εκπέμπει εξακολουθούν και είναι επίκαιρα. Οι αγώνες για Δημοκρατία, για προάσπιση των δικαιωμάτων του λαού αλλά και για λαϊκή προκοπή εξακολουθούν να έχουν την επικαιρότητα τους και να συγκινούν» δήλωσε από την μεριά του ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η φετινή επέτειος γίνεται στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, αλλά και σε ιδιαίτερες συνθήκες ενός κυβερνητικού αυταρχισμού, ενός αυταρχικού κρεσέντο με εισαγγελικές παρεμβάσεις, με καθολικές απαγορεύσεις και με αστυνομοκρατία» συμπληρώνοντας ότι «ήρθαμε στις πρώην φυλακές του Επταπυργίου, έναν τόπο όπου μαρτύρησαν και αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, με αυτή τη συμβολική επίσκεψη τιμάμε την εξέγερση του ’73».

«Με μεγάλη οδύνη σήμερα τιμούμε την εξέγερση, ενός γνήσιου αγώνα που επικαιροποιείται σήμερα με ευθύνη της κυβέρνησης, όσο ποτέ. Το αίτημα για ψωμί, παιδεία, υγεία και ελευθερία έχουν καταφέρει να το κάνουν τόσο επίκαιρο που δεν το σταματά καμία απαγόρευση κυκλοφορίας ή συγκεντρώσεων, τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Η ιστορία θα τους κρίνει και η κοινωνία τους κρίνει καθημερινά» σημείωσε από την μεριά του ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης.

«Τιμή και δόξα στους αγωνιστές για τη Δημοκρατία και την ελευθερία. Ήρθαμε στο Επταπύργιο που αποτέλεσε τόπο μαρτυρίου για τους αγωνιστές της Δημοκρατίας. Σε πείσμα των καιρών, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δηλώνει παρών, δηλώνουμε παρόντες και παρούσες σε αυτό τον αγώνα που είναι διαρκής για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Σε λίγο θα μεταβούμε στο νοσοκομείο Παπανικολάου που εφημερεύει ακριβώς για να πούμε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας της Θεσσαλονίκης δεν είναι μόνος. Εδώ νοσοκομείο, είμαστε άοπλοι» δήλωσε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη.

«Ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία και δημόσια υγεία είναι διαρκής, εμπνεόμαστε από τον αγώνα της γενιάς του Πολυτεχνείου και δίνουμε τη δική μας μάχη σήμερα, πιο δυναμικά από ποτέ», δήλωσε από την μεριά της η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Δυστυχώς σήμερα οι δυνάμεις καταστολής έχουν αποκλείσει την είσοδο στους φοιτητές για να τιμήσουν τους νεκρούς», σημείωσε από τη μεριά του ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, Θανάσης Πάντσιος.

 

Close