«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ισχυρή εντολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμα που θα χτίσει τη νέα Ελλάδα με σιγουριά»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ισχυρή εντολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμα που θα χτίσει τη νέα Ελλάδα με σιγουριά»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ισχυρή εντολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμα που θα χτίσει τη νέα Ελλάδα με σιγουριά»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την ισχυρή εντολή, απευθυνόμαστε σε όλη την ελληνική κοινωνία και ζητούμε να μας εμπιστευτεί, γιατί ήμασταν εμείς αυτοί που βγάλαμε τη χώρα από την επιτροπεία, φτιάχνοντας τις ρωγμές και σώζοντας κοινωνικές πολιτικές», δήλωσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ -κι εκ νέου υποψήφιος στην ίδια εκλογική περιφέρεια- Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για το διακύβευμα των εθνικών εκλογών.

«Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια κι είμαστε αυτοί εμείς που εφαρμόσαμε πολιτικές, που μείωσαν την ανεργία, έφεραν την ανάπτυξη, εμείς ζητάμε την ισχυρή εντολή», είπε ο κ. Αμανατίδης αντιπαραβάλλοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης ζητάει ισχυρή εντολή, έτσι ώστε να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα, που θα φέρει καταστροφή και όχι ανάπτυξη, θα φέρει οφέλη για πολύ λίγους, για ένα ποσοστό 10% του ελληνικού λαού, το οποίο δεν αντιπροσωπεύει και την πλειοψηφία του».

«Εμείς ζητάμε ισχυρή εντολή, έτσι ώστε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα που θα χτίσει τη νέα Ελλάδα με σιγουριά, με κοινωνική δικαιοσύνη, με περαιτέρω μείωση της ανεργίας και με μια ανάπτυξη, η οποία θα διαχέεται σε όλους. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μπερδέψει την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας με την αυτοδύναμη Ελλάδα. Αυτοδύναμη Ελλάδα γίνεται μόνο με πολιτικές που έχουν τη σταθερότητα, τις οποίες εφαρμόσαμε εμείς κι όχι επειδή είναι αριθμητικό το θέμα στη Βουλή», εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία ο κ. Αμανατίδης εκτίμησε πως είναι «μη κοστολογημένο και ανεφάρμοστο», ενώ «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις οι προεκλογικές υποσχέσεις, τις οποίες έδωσε κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο ή και την ψήφο δυσαρέσκειας Ελλήνων πολιτών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ήδη πλέον αυτές οι υποσχέσεις του είναι σε ελεύθερη πτώση», καθώς «ξεκίνησε ότι θα κάνει φοροαπαλλαγές και τις μεταθέτει για μετά το 2020, ξεκίνησε ότι θα κάνει μειώσεις σε φόρους ή και στον ΦΠΑ και αυτό το μεταθέτει πάλι από το 2020».

«Το πρόγραμμά του», συνέχισε ο κ. Αμανατίδης, «επειδή ακριβώς είναι ανεφάρμοστο, επειδή δε συνδυάζεται με ένα σχέδιο ανάπτυξης και πολιτικών για την επόμενη μέρα, οι οποίες θα φέρουν και θα συνεχίσουν πάνω σε έναν δρόμο τον οποίο έχουμε ήδη χτίσει και ο οποίος είναι σίγουρος και προς την κατεύθυνση της δίκαιης ανάπτυξης, ακριβώς τώρα αρχίζει να θολώνει τα νερά».
«Η χώρα δεν μπορεί να μπει σε περιπέτειες με την πολιτική αυτή, που εφαρμοζόταν πριν από την κρίση και η οποία μας έφερε στην κρίση. Είναι πολιτικές, οι οποίες στηρίζονται σε νεοφιλελεύθερες απόψεις, οι οποίες είναι κατά του κοινωνικού κράτους, κατά των καλών συνθηκών εργασίας, κατά του κόσμου της εργασίας και τελικά ήταν αυτές που μας φέρανε και στη χρεοκοπία [...] Η χώρα βρίσκεται σε μια σταθερή τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, της οποίας -με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- τα αποτελέσματα μοιράζονται σε όλον τον κόσμο και η πολιτική την οποία ασκήσαμε και αντιμετωπίσαμε την ανθρωπιστική κρίση είναι όχι απλώς σε κίνδυνο, μετά θα τη σβήσει τελείως».
Σχετικά με την προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης της δέσμευσης για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Αμανατίδης παρατήρησε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα πάει να διαπραγματευτεί πλεονάσματα με τους εταίρους και θα τους παρουσιάσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, συμμάζεμα με περικοπές δαπανών [...] υπόσχεται περικοπή δαπανών και μεταρρυθμίσεις, που είναι συγκεκριμένα, αφορούν μισθούς και συντάξεις, κοινωνική πολιτική».
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο θέμα της διεξαγωγής debate των πολιτικών αρχηγών, ο κ.Αμανατίδης είπε: «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε είναι όλοι, κανείς από ό,τι καταλαβαίνω τελικά δεν ήθελε να εμφανίσει τα προγράμματά του στον ελληνικό λαό, από αυτούς που ευαγγελίζονται μάλιστα ότι θέλουν να φέρουν τη σωτηρία. Ο πρωθυπουργός είπε ότι "και από το αεροπλάνο ακόμη στο στούντιο να πάω, θα είμαι εκεί και θα συμμετάσχω στο debate". Η ευθύνη λοιπόν ανήκει σε όλους αυτούς που αρνήθηκαν τη συμμετοχή και δεν είναι κάτι ευχάριστο, είναι κάτι το οποίο προσβάλλει και την κοινή νοημοσύνη και τον πλουραλισμό, που έπρεπε να δείξουν τα κόμματα προς την ενημέρωση του ελληνικού λαού».
Αναφορικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ο κ. Αμανατίδης σημείωσε: «Η σχέση καλής γειτονίας και το σταμάτημα όλων των προκλητικών ενεργειών από τη γειτονική χώρα θα τη βοηθήσει και να απαντήσει στα έντονα οικονομικά της προβλήματα, αλλά και συνολικά στην πρόοδο της χώρας. Ο κ. Ερντογάν δοκιμάζει αυτή τη στιγμή ίσως την αποτελεσματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά νομίζω ότι αυτή τη στιγμή κάνει λάθος σε σχέση με τον υπολογισμό του. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση για στοχευμένα μέτρα [...] η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί και τα ευρωπαϊκά σύνορά της, αλλά και τα συμφέροντά της».

Close