Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής

«Ο κόσμος έχει καταλάβει πως η ΝΔ είναι τυφλωμένη από αντιπολιτευτικό μένος και παραδομένη στα στελέχη του ΛΑΟΣ, που ήρθαν σε αυτήν και δεν θέλει να δει τα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών» τόνισε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.

«Η ελληνικότητα της Μακεδονίας αποδεικνύεται και τεκμαίρεται από την Ιστορία και με τη συμφωνία παύει να υφίσταται ο σφετερισμός της από τη γειτονική μας χώρα. Αυτή πρέπει να αλλάξει όλα τα ονόματα σε κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς και το επίθετο μακεδονικό πρέπει να γίνει βορειομακεδονικό. Εμείς δεν θα αλλάξουμε τίποτα» σημείωσε στη συνέχεια.
«Σε περίπτωση παραβίασης της συμφωνίας υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες και οι διαφορές επιλύονται στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η χώρα μας θα παρακολουθεί στενά την κατά κεραίας εφαρμογή της συμφωνίας» τόνισε.
«Ακούω κάτι τερατώδη για τους μακεδονικούς αγώνες και ότι δεν θα αναφέρεται ο Παύλος Μελάς» είπε στη συνέχεια.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ότι θα συνταχθούν με τη ΝΔ σε περίπτωση κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας αναρωτήθηκε: «ο κύριος Καμμένος νομίζει δηλαδή ότι η ΝΔ άλλαξε τη θέση της και δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία στην ονομασία;»
Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα της εθνότητας το οποίο δεν μπορεί ποτέ να καθορίζεται, όπως είπε, μέσα από διακρατικές συμφωνίες και η αντιπολίτευση το γνωρίζει, όπως όλοι αλλά τυφλώνεται από την επιθυμία της να δημιουργήσει εμφυλιοπολεμικό και διχαστικό κλίμα..

Related Articles

Close